App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vaknar alldeles för tidigt

Vad fan gör man när bebisen vaknar klockan 4 varje natt och bestämmer sej för att det är morgon...?! Han somnar ca 18 och sover oroligt fram till 01 då han vaknar och får bröstet. Sen vaknar han igen vid 03 och får en slurk till. Sen sover han återigen oroligt fram till 04 och då går det inte att få honom att somna igen. Jag har provat att mata mer och mindre, ingen skillnad. Torr blöja gör ingen skillnad heller. Han är 4 månader och en vecka, han ska ha gått ur den här jäkla utvecklingsfasen vid det här laget, den började vid nyår. #desperatmamma #dörentröttdöd

2019-02-06
Tistel86
Tistel86
Bebis på 17 månader

Låter nästan exakt som vår dotter på 4,5 mån. Det är ju bara såå jobbigt med dessa tidiga mornar! Har fått tips om att lära bebisen ”sova igenom” morgontimmarna genom att ge en sk dream feed (mata i sömnen) en stund före bebisens uppvakningstid. Om bebisen alltid vaknar kl 03.30 så ställer man klockan en stund innan och ger bröst eller flaska, utan att väcka barnet. Tanken är att bebisen, som nu är mätt, fortsätter sova några timmar till tills det är dags för mat igen. Detta ska man göra under ca en veckas tid, då har barnet fått en ny sovvana och man kan sluta med dream feeden. Inget jag själv orkat prova dock.

2019-02-08
FruLjung
FruLjung
Barn på 1 år och 6 månader

När min son var liten så hade jag natt hemma från 22-10(sambon smög ut när han skulle till jobbet) tände inga lampor under den tiden och så länge han inte bajsade så stannade vi i sängen och myste. I takt med att han vaknade mer sällan så tog vi morgon lite tidigare.

Det var mycket uppvak och många vakna timmar under natten men ganska snabbt förstod han att på natten så vilar man. Och så länge vi låg kvar i sängen så kunde jag somna om även om vi var vakna en längre stund.

2019-02-08
Niseen
Niseen

Dom går in i fas vid 4 månader, min grabb vara lika dan precis vid 4 månader. Det gick över strax efter 5 månader. Håll ut, det går över. Men ja det är skit tufft.

2019-02-08
Sidfäldt
Sidfäldt
Bebis på 1 månader

Dom har sin egen tidsrytm som inte går att ändra på, det är nog bara att härda ut tills det ändrats sig. Vet inte om det kan hjälpa att lägga senare, mina barn vaknar lika tidigt även om dom lägger sig senare.

2019-02-06
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...