App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

"Kräkbebis", blöta kläder...

Hej Har en liten bebis på snart 9 veckor och hon kräks väldigt mycket, hon går upp bra i vikt så det är egentligen inget problem. Men det inte att lägga henne på rygg utan att hon kräks, det spelar ingen roll om det har gått 5 min eller 2 timmar sen senaste matningen. Och det resulterar alltid i blöta kläder framförallt på natten när man själv sover och inte hinner märka det. Så nu till frågan, är det någon som har något bra tips på hur man undviker dyngsura kläder?

2019-02-06
Sophira
Sophira
Barn på 1 år och 7 månader

Min bebis kräks också. Vi kör också små handukar under huvud. Han är 4 mån och kräks ibland up riktigt stora klunkar men mindre än när han var liten. Jag märker att det hjälper att mata honom lite mindre varje gång så att magen inte blir superfull. Snutte(punkt)se har väldigt bra kräksduk som vi tar med och torkar. Suger upp i princip hela dagen. Torkar snabbt. Haklappar är superbra så slipper man blöta kläder. Vi gillar newbies haklappar med tryckknappar (inte dem med kardborrebandet). De fångar upp verkligen allt. Sydd också egna med gamla t-shirt utifrån deras form. Väldigt mjuk och suger upp allt.

2019-02-06

Tränarmamma: såg ditt svar efter att jag hade skrivit, konstigt nog.
Ja vi har massor av dom tvättlapparna, utan dom hade det blivit ännu jobbigare. Vi har frotté madrasskydd som hon sover på.
Haha ja det känns som man skulle behöva ha med sig hela garderoben med bodys när man ska iväg. Tusan också, jag hade hoppats på att det bara var en fas som går över fort. Får väl hoppas på att det gör det ändå 😋
Tack ☺️

När ni har tvättlapparna och annat under huvudet på bebisen blir dom inte blöta bak på ryggen ändå? För när min lilla tjej kräks så aningen rinner de längs hals och nacke eller så skjuter hon iväg allt och de hamnar på bröstkorg och magen.

2019-02-06
Sophira
Sophira

Som nån annan sa tvättlapparna i frotté från IKEA under huvudet. Även muslin filt hade vi för det sög upp vätskan, liknande tyg som flanell pyjamas. Hade alltid det under huvudet på min dotter.

2019-02-06
viva91
viva91
Bebis på 11 månader

Vi sitter också med henne ett bra tag efter matningen men det hjälper inte, även om hon rapar och kräks då också. Det är som att allt samlas i halsen på henne och kommer up när man lägger ner henne. Ibland låter det som att hon ska kvävas av kräkset viket hon med stor sannolikhet inte gör men ändå.
Det enda som hjälper är att lägga henne på mage men man kan ju inte gärna låta henne sova så medan man själv sover.
Dregglisar har vi men det är samma sak där, vill inte gärna att hon ska sova med en sån om hon råkar få den över ansiktet

2019-02-06
Sophira
Sophira

Hej!
Min dotter är också en kräksis, hon går också upp i vikt fint, men det är asjobbigt för oss som föräldrar att alltid behöva minst 3st bodys med oss så fort vi går hemifrån, samt även ombyte till oss själva. VI har köpt på oss många små frotté-handdukar från IKEA och har de alltid till hands. Hon har även fått sova på dessa handdukar, för annars skulle vi inte göra något annat än att tvätta sängkläder. Vi har också märkt att det är viktigt att hon får rapa efter hon ätit. Kan tyvärr inte säga när det går över, hon är 5mån och kräks fortfarande men enligt BVC är det helt normalt :)
Lycka till och kämpa på!

2019-02-06
Tränarmamman
Tränarmamman
Gravid i vecka 11

Vi hade en s.k dregglis, en mjuk haklapp till vår bebis för att hon inte skulle kräka ner kläderna.

2019-02-06
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Våran lilla kille är snart 9 veckor och är likadan. I perioder kräks han hela tiden. Just efter matning så försöker vi att rapa honom ordentligt och hålla honom ett tag för att försöka minimera risken för kräkningar (vilket inte alltid hjälper) vi har ibland lagt honom med huvudet lite högre för att han inte ska kräkas vilket också hjälper lite.

2019-02-06
TantMarina
TantMarina
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...