App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Komjölksallergiker?

Vi misstänker att Vår son på 7 veckor är komjölksallergiker. Symptom: röda och knottriga utslag i hela ansiktet och pannan som blir ännu rödare när han har ätit, ojämn och ibland ansträngd andning som ibland låter som att han har svårt att få fram luft, ansträngd vid bajsade (bajsar varje dag, löst och mörkgrön avföring, men innan han får ut det är det väldigt kämpigt), gasig. Han äter nan ha och vi har testat nan sensitive också men ungefär samma symptom, dock så uppkom rodnaden och utslagen i ansiktet när vi började med h.a. Någon som känner igen sig ? Ska ringa bvc imorgon och be om en allergitest. Senast när vi var på läkarbesök så påpekade jag utslagen men då sa barnläkaren att detta var hormonplidor 😏. Snälla skriv om ni känner igen detta på era små eller har gått över till komjölksfri ersättning. TACK

2019-02-04
Soffepoffe
Soffepoffe
Bebis på 15 månader

Prova köp windi på apotek om bebis har mycket gaser. Inga kemikalier men lättar mycket på det onda trycket! Det var miraklet till vår son :) närhet lugn och mycket kärlek oxå givetvis. Omogna tarmar och bebis ska lära sig svälja bra när allt bara flödar på.

2019-02-08
Theres.josefsson@hotmail.com
Theres.josefsson@hotmail.com

Läkare misstänkte att vår son hade mjölkproteinallergi och jag tycker det låter som kort tid att utesluta mjölk i en vecka. Jag fick rekommendation att äta mjölkfritt i 7 veckor (men jag ammar) för att som jag förstår det tar det minst 2 veckor innan mjölkproteinet försvinner helt ur kroppen på bebisen.

2019-02-08
HildaEriksson
HildaEriksson

Min förra man va allergisk mot allt va mjölk heter och han fick samma reaktion som någon som är kraftig nötallergiker. Alltså andnöd och det upptäcktes när han va ca 9mån han hade iofs inte fått provat något innan dess med mjölk i. Han har nästan dött några gånger pga detta. Men han fick även utslag om man la en droppe mjölk på huden. Han är idag 34år och fortfarande allergisk och måste äta helt mjölkfritt.

2019-02-07
Jejj
Jejj

Vi har fått testa nutramigen 1 med bra resultat. Han äter den utan problem och utslagen har gått ner markant. Han känns mycket lenare i huden. Andningen har inte blivit så mycket bättre tyvärr men vi var och lyssnade på hans andning igår och doktorn såg inga problem med den vilket givetvis känns skönt. Vi har fått recept på maten i 2 månader sen ska vi testa NAN igen för att på det sättet fastställa eventuell allergi. Det känns bra nu iaf till en början så får vi se hur det utvecklar sig

2019-02-07
Soffepoffe
Soffepoffe

Vår son var känslig för mjölkprotein tills han var ett år. När jag ammade så fick jag äta helt mjölkfritt och vi gick över till pepticate ersättning sedan. Fick en burk althera av bvc för att prova. Han ratade den helt så fick prova en burk pepticate vilket gick ner. Fick på recept typ 6 burkar för 120:- annars kostar de runt 250:- st om man köper de utan recept. Sedan fick vi göra en provokation när han bar 6 mån med vanlig ersättning men han blev helkass i magen så fick tillbaka till pepticate. När han fyllde 1 började vi försiktigt med smör på macka osv. Nu kan han äta allt. Men kolla med bvc om de har något burk ni lan få testa.

2019-02-06
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Prova en vecka att bara ge komjölkproteinfri ersättning. Går att köpa på apoteket, ganska dyrt men det handlar ju bara om en vecka.
Vi fick rekommendation på märket pepticate, då den inte ska vara fullt så äcklig som andra kan vara.
Om ni märker då skillnad så kommer ni få recept av läkaren sedan. Då ska det vara gratis. Men först får man prova. När en vecka har gått, då provar man sin vanliga ersättning för att se om det blir märkbar skillnad.
Vi provade på vår kille när han var ungefär lika gammal, märkte ingen skillnad så vi gick över till NAN igen.
Tänk på att tarmar är omogna ännu, gasiga känns de som de flesta bebisar har problem med, andning kan vara lite märklig och oregelbunden, plitor och rodnad kan komma ändå, det gjorde det på våran till och från. Vet dock inte varför men de är borta nu när han är lite större (3mån).
Du beskriver att bajset är mörkgrönt, det är inget konstigt.

2019-02-05
Tesssii
Tesssii
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...