Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

"Tråkig" sambo...

Vill mest höra om jag är ensam om att ha en sambo utan intressen? Jag är 40 år och vi har en 2-åring. Allt funkar jättebra kring henne, min sambo ägnar tid och kärlek till henne. Men han har inga egna intressen mer än att sitta och bläddra på mobilen typ. Inga drömmar, planer eller framtidsprojekt. Tar sällan initiativ att hitta på något. Han gör hushållssysslor men jag måste tala om vad han ska göra. Jag pysslar med lite av varje och går gärna någon kvällskurs emellanåt, har försökt få med han men det går inte. Jag blir så less på att han aldrig hittar på något på egen hand, känns som han aldrig har något att komma med och vi glider ifrån varandra mer o mer. Intimiteten har dött ut helt. Känner mig som en gnällkäring men jag vet inte riktigt vad man ska göra. Han kommer ju inte förändras, men att gå isär känns inte heller rätt. Jag kommer inte bli lyckligare av att bo ensam, det blir dessutom praktisk och ekonomiskt mycket svårare. Någon som är/har varit i samma situation som har något tips på hur man ska tänka?

2019-02-04
Dragonfly78
Dragonfly78
Barn på 2 år och 4 månader

Jag har pratat med min sambo om detta men det leder ingenstans. När jag frågar hur han vill ha det så vill han "att vi ska ha det bra". Men hur vi ska komma dit kan han inte svara på. Vad jag vill... känns inte som det spelar någon roll. Det finns jättestora nackdelar med att gå isär, särskilt med tanke på att jag skulle bli syndabocken och få driva igenom allt själv. Som sagt han är ganska initiativlös så han skulle inte medverka till minsta plan för att gå isär. Hans föräldrar och syskon är också av åsikten att man håller ihop eftersom det är synd om barnet/barnen annars. Så dom lär inte prata med mig isåfall. Som sagt jag kommer bli väldigt ensam om vi går isär, samtidigt vet jag inte hur vi ska kunna fortsätta såhär för irritationen bara växer och vi bråkar en hel del. Jag har inte mycket positiva känslor kvar för honom i dagsläget. Men ser heller inte hur en skilsmässa skulle göra saker bättre. Då uppstår andra problem, så jag vet inte om det är värt det..

2019-02-27
Dragonfly78
Dragonfly78
Barn på 2 år och 4 månader

Mitt råd är att prata med din sambo hur han ser på saken och fundera på hur du själv känner. Väg för och nackdelar mot varandra.

2019-02-07
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Har aldrig sagt att det är acceptabelt att han inte tar intiativ. Säger bara att det finns många som inte ser vad som behövs göras. Sånt faller inte dom naturligt. Han kanske inte tänker på det för att någon alltid fixar det till slut. Vill man ha det på annorlunda sätt så måste man ju prata om det. Om det är något som gör att man inte längre vill vara med personen så måste man säga det. Men det är svårt att ändra på en person som inte vill eller kanske förstår allvarligt i frågan.

2019-02-07
SanUno
SanUno

Fast han borde ju göra hushållssysslor utan att hon ska behöva be honom ? Man är ju ingen jävla projektledare hela tiden! Tänk att behöva tänka för två personer de tar så mycket energi! Sen vill man ju gärna att ens partner ska komma med förslag om vad man kan göra antingen bara de två eller hela familjen. Tänk dig själv stt alltid planera aktiviteter, pch tänka ut Linde är dammsugit under soffan de senaste veckorna eller att damma av tavlorna etc. sådant ska BÅDA kunna tänka ut själv och utföra och inte behöva tala om för den andre..

2019-02-05
Hyrkes
Hyrkes

Känner spontant ; har han sagt att han är olycklig med sina val? Att inte ha någon hobby, att vara hemma osv? Varför ska du ändra på han? Han har väl alltid varit som han är? Han är antagligen lycklig med hur han lever. Att du måste berätta vad som måste göras är bara hur han är. Läs på om personlighets färger. Han gör iaf det du ber han - inte alls som gör det. Tycker du klankar ner på han och tvingar han att göra sånt du gillar. Inget illa mot dig utan bara hur jag upplever det du skrivit. Eller kan det vara så att du har tröttnat på det ni har, du har förändrats och söker nu annat i livet och ni bör gå skilda vägar? Lägg inte allt på han. Man är alltid två i ett förhållande. Tala med han, djupgående och berätta hur du känner och fråga hur kan VI gå tillväga för att det ska bli bättre? Hoppas det löser sig ❤️

2019-02-04
SanUno
SanUno
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...