App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När ska man berätta?

Hej Jag är gravid för första gången i v10 och undrar när jag ska börja berätta för vänner att jag är gravid. Jag är rädd för att få missfall (ofc) och är rädd för att berätta för tidigt. När började ni berätta för nära och kära?

2019-02-04
Mikros
Mikros
Bebis på 6 månader

Jag berättade för min mamma direkt jag plussat och för min närmsta vän, det för att ha någon fler att prata med om det skulle blivit missfall.
Sedan väntade vi med att berätta för resterande familj och vänner efter dom 12 första veckorna gått. Då berättade jag även för min chef då jag har ett tyngre jobb så hon skulle veta om jag skulle få väldigt ont vad det handlade om. Men väntade ganska länge med kollegorna för jag hade inget illamående och mådde väldigt bra och ville bara jobba på utan daltande som det blev efteråt.

2019-02-11
lillaFantomen
lillaFantomen
nyfödd bebis

Berättat först för våra föräldrar och syskon, typ v.6 med första barnet och v.8 med andra. Sen när man träffat vänner, har liksom inte velat mörka att jag är gravid så kanske tackat nej till ett glas vin och då berättar att vi ska få barn. Gick naturligare med första då vi fortfarande hade den typen av socialt liv. Nu är det glesare mellan gångerna vi träffar många av våra vänner så hörde av oss till de sista efter vi varit på rul.

Det är ju lite skillnad mellan att posta på alla sina sociala medier om graviditeten och berätta för några stycken. Inte värt att tacka nej till att träffa vänner för att det är för svårt att förklara varför man inte dricker för man "ska" vänta med att berätta till en viss vecka.

2019-02-10
Niseen
Niseen

Jag tycker det beror på hur du är. Är du sådan att du gärna vill prata om ett missfall och ventilera om det värsta skulle hända finns inget skäl att vänta, prata på bara. Skulle du tycka det var jobbigt att prata om ett missfall och att alla visste det - vänta. Själv väntade jag in i det längsta

2019-02-10
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader

Berätta för dom första vännerna bara två dagar efter jag plussa. Mådde så sjukt dåligt/konstigt o vi skulle ha fest...
Nu vet dom flesta har vetat om att vi är gravida sen v.8 mår sjukt dåligt med yrsel så kan inte ens jobba.
Tror inte att man får missfall för man berätta, tänker mer att det kan vara skönt att få stöd om något skulle gå fel 😊

2019-02-10
Liillaasyster
Liillaasyster

Vi berättade för våra föräldrar veckan 8-9, närmsta familjen o vännerna runt vecka 15-16 och resterande efter RUL :)

2019-02-10
Athliaa
Athliaa
Gravid i vecka 32

Vi berättade för närmsta familjen och närmsta vännerna i typ v 8-9. Vårt resonemang med de första vi berättade för var att det hade varit skönt att just de visste även om det skulle blivit mf. Sen väntade vi till efter kub i v 14 innan vi började berätta för fler. Vid det laget började det redan synas så smått också så det kändes ganska skönt att berätta då.

2019-02-04
Lillanutten
Lillanutten
Bebis på 11 månader

Hej! Jag är i vecka 9 och kommer berätta för mina föräldrar efter vecka 12. Vill gärna ha gjort ett ultraljud innan också så man kan berätta med hjälp av bilden. ☺️

2019-02-04
Amandabjrkk
Amandabjrkk

Vi började berätta för vänner och familj strax innan v 20, då det sammanföll med att vi träffade stor del av familjen vid jul. Sedan för kollegorna efter RUL. Hade gärna väntat till efter RUL med resten också, men ville gärna passa på medan vi ändå träffades.

Någon enstaka kompis berättade jag för redan i v 12

2019-02-04
Snödroppen
Snödroppen
Bebis på 10 månader

När jag väntade min dotter kunde jag inte vänta, så ringde mamma samma dag. Då var jag i vecka 6. För mina kollegor och chef berättade jag i typ V8-9 då vi skulle byta schema och nya arbetsuppgifter. Resten av våra närmaste väntade vi med till efter v12 då vi var rädda för missfall. Nu i andra graviditeten fick vi själva inte reda på det förens v13 🙈. Så vi berättade efter det. 😊

2019-02-04
Arleheim
Arleheim
Barn på 1 år och 11 månader

allt från vecka 6 till vecka 12🙂

2019-02-04
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...