App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vår dotter rivs

Vår dotter på 13 månader har börjat riva oss i ansiktet. Hon river alla som kommer nära eller bär henne. Varje gång vi säger ifrån så börjar hon skratta. Hur ska vi få henne att sluta rivas? Och hur kan vi säga ifrån så hon förstår att det är fel att göra så? Just nu tycker hon att det är roligt när man säger "nej", "aja-baja" eller "så får man inte göra".

2019-02-03
lindsath
lindsath

Alla barn vill ha uppmärksamhet, det uttrycker sig bara på lite olika sätt beroende på barn och ålder :) markera att det inte är okej men fortsätt sen att ge positiv uppmärksamhet till barnet. Ge barnet gärna positiv uppmärksamhet innan hen river så hen inte förknippar rivas = får mammas uppmärksamhet :) det gäller att ligga steget före men är inte det lättaste ;)

2019-02-03
Emawestin
Emawestin

Våran dotter rivs visserligen inte men hon slog istället väldigt hårt på katten och oss när hon skulle klappa. Vi provade att visa ”klappa fint” istället. Det tog ett tag men nu klappar hon jättefint på katten och samma på oss om hon klappar oss i ansiktet så är hon inte alls lika hårdhänt. Hon skrattar också när man säger ”nej” osv.

2019-02-03
Emliew
Emliew
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...