App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ytterplagg i torkskåp..

Att hänga in ytterplagg som är vattentäta i ett torkskåp i 70° är en ren katastrof!! Det förstör det vattentäta materialet i plagget som då inte förblir vattentätt längre. Förskolan hängde in kängor, handskar och overall i torkskåpet trots att jag hängt upp en tydlig lapp på gossens plats om vad som inte får vara i skåpet. Nu vägrar förskolan/chefen ersätta mig för nya kängor, handskar och overall som kostade mig 1500kr. Anser ni att dom är ersättningsskyldiga eller måste jag betala för DERAS misstag själv?! Dom erkänner felet/misstaget men menar på att dom aldrig kan garantera att något sådant här inte händer..... Hua om jag är förbannad!!!!

2019-02-01
Doris08
Doris08

Jag känner bara att jag har gjort allt jag kan med både lappar och info till personalen vid flertal ggr, å ändå "misslyckas" dom. Han har ju extra fodrade ytterkläder, extra handskar o extra mössa. Vad mer kan jag göra?! Chefen ringde mig i fredags då hon hade pratat med personalen o jag kommer fortfarande inte få nån sorts ersättning eller kompensation. Dom har ingen backup eller försäkringar som täcker olyckshändelser. Förtroendet för personalen har verkligen sjunkit nu. Att man kan göra fel o misstag, de köper jag. Men bemötandet från chefen är under all kritik tycker jag.

2019-02-03
Doris08
Doris08

Helt seriöst, vilka ytterkläder mår bra av att torkas i 70 grader?
Vi hade också en evig diskussion med förskolan.
Vi köpte dyra ytterkläder just för att de inte ska bli blöta rakt igenom. Våra barn har svettats så enormt i galonklöder att vi hellre köpt bra och vattentäta skalkläder som andas.

Jag är helt övertygad om att förskollärare har den mentala kapaciteten att de kan lära som vilka märken på ytterkläder som kan/inte kan torkas i torkskåp.

Och som sagt 70 grader, det kan inte finnas många kläder som mår bra av den temperaturen.

2019-02-02
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Jag jobbat själv på förskola och skulle aldrig sätta torkskåpet på 70 grader. Helt onödigt. Har själv skällt på förskola och fritids ang detta.Alla ytterplagg tar skada av 70 graders värme. Allt som kan tvättas i 40 grader kan torkas i 40 grader. Vi har diskuterat det på mitt jobb och skulle en sån sak hända och föräldrarna klagar så har vi sagt att vi ersätter med halva summan om föräldrarna har sagt till om detta.

Många föräldrar är ju inte ens själv medvetna om detta, köper dyra och bra plagg som de sen själv förstör genom att tvätta en gång i veckan och torka för varmt.

Det är inte svårt att ha en allmän policy att torkskåp med ytterplagg får köras på max 40 grader. Skor och stövlar sätts aldrig in, det får föräldrar själv torka hemma.

2019-02-02
Bulanbert
Bulanbert

Förstår din frustration, men personalen har dessvärre fler saker att hålla koll på en om din overall får vara i torkskåpet eller inte. Sedan har de inte tiden att springa runt och kolla på lappar ifrån olika föräldrar när de har 16-26 barn att ta hand om där t ex en behöver hjälp på toa, en annan behöver torra strumpor, två kan inte ta av sig själv osv och då blir det lätt misstag.

2019-02-02
margus29
margus29

Tråkigt att kläderna har blivit förstörda.
På vår förskola vill de att vi som föräldrar har ytterkläder som tål torkskåp eller att barnen har extra ytterkläder med sig om de inte tål torkskåp.

2019-02-02
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Tråkigt att det blivit som det blivit men jag förstår förskolan. Det är klart att de inte kan garantera att det inte händer, tänk så många barn som de tar hand om med många önskemål från alla föräldrar. Även om det är en lapp på deras plats kan de inte hålla reda på allt sånt.
Om du är rädd för att kläder och ytterkläder ska gå isönder så tycker jag att du köper begagnat till just förskolan, eftersom de inte kan garantera att det inte händer.

2019-02-02
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...