App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Amningen sinar... har det med menstration att göra?

Jag har en son på nästan 6 månader. Han har fått ersättning sedan födsel för han var en stor kille på 4,4 kilo och han vart inte nöjd med bara amning. Jag har nu del ammat och gett ersättning men nu börjar mjölken sina. Jag har också fått tillbaka menstruationen och undrar om det kan påverka. Jag har stressat om min hälsa eftersom jag hade en komplicerad förlossning med skador som inte läkt helt och fått besked att jag får leva med detta. Så jag undrar om det kan vara stressen eller menstruation som påverkar att jag knappt får 60ml när jag pumpar 2 ggr per dag ur brösten. Jag försöker amma 2 ggr per dag men sonen är så upptagen med att titta på allt och leka istället för att dricka. Vill inte ge upp amningen förrän sonen är två år även om jag måste pumpa resterande tid. Är det någon som har tips och råd? eller varit i liknande situation och kan säga om det kan gå över?

2019-02-01
Fatimaar
Fatimaar
Barn på 1 år och 7 månader

Tack för de uppmuntrande orden! =) jag ska försöka slappna av mer vid pumpning och fortsätta försöka amma då det kan sätta igång produktion om han ammar oftare. jag är glad att det är möjligt att ha menstruation och amma då jag var orolig att det kunde innebära att min bröstmjölk tar slut.

2019-02-06
Fatimaar
Fatimaar

Jag tacksam för ditt svar =) och jag är givetvis glad att min son precis som din har stor aptit och äter gärna gröt, purée samt ersättning så han kommer klara sig och jag försöker mysa de stunder vi har ihop även om han inte ammar. vill dock göra det jag kan för att han ska ha mitt immunförsvar eftersom vi reser flera gånger per år och det är betryggande att han då ammar (ofta måste vi köpa flaskvatten men det är lättare med amning).

2019-02-06
Fatimaar
Fatimaar

När min son var 6 månader hade vi bytt ut två mål, morgon och kväll, mot gröt. När vi gjort detta började amningen bli ointressant för honom och tycker de var mycket roligare och äta mat och dricka ur flaska, då han fick vatten ut flaska. Därför valde vi att ta till ersättning och detta drack han direkt även om jag först försökt att amma honom. Imed vi redan trappat ner med amningen så kommer där ju tillslut mindre mjölk.

2019-02-02
miicaelanilsson
miicaelanilsson

Jag släppte aldrig till pumpen så du kan ha mer mjölk än vad du tror. Sen så kommer ju maten fortare när man ger i flaska, barnet behöver inte anstränga sig lika mycket som när ammar. Mens kan man ha fast man ammar så tror inte det påverkar, men då är jag inte utbildad barnmorska. Sen så mjölkens mängd beror på efterfrågan på mat.

2019-02-02
Maandiiis
Maandiiis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...