App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vänja av blöjan

Hej alla föräldrar. Min 3 åring är blöjfri om dagarna och går på toaletten när hon ska uträtta båda behoven MEN enbart när hon ska kissa säger hon till på förskolan. Nu har vi försökt att ta bort blöjan på natten och pratat med henne om det. Första natten gick jättebra och hon vaknade torr och sa till när hon skulle på toaletten. Men sista 3 nätterna har hon kissat på sig och legat kvar i det en stund innan hon vaknade och väckte oss för att säga till. Nu undrar jag om vi gör fel. Ska vi låta henne ha på blöjan igen eller ska vi köra på och låta henne kissa på sig till hon vänjer sig? Vad hade ni gjort? Sätter vi på henne blöjan igen så känns det som att vi hamnar på ruta 1 igen

2019-01-31
Soffepoffe
Soffepoffe
Barn på 1 år och 7 månader

Hej.
Min dotter blev blöjfri när jag bytte ut hennes blöjor till ett par fina trosor (frost hennes idol) Dessa trosor ville hon hela tiden ha på sig som hon inte ville kissa ner sig i de. Och jag hade pratat med henne om att jag kommer att väcka henne på natten för att gå på toaletten för att kissa. Hon gick med på det. Så mitt på natten väckte jag henne för toaletten. Man märker när hon vrider och vänder ofta på sig medan hon sover så är det tecken på att hon verkligen behöva gå upp och kissar!
Min dotter blev blöjfri helt när hon blev 1år och 2månader precis innan hon börjar förskolan :) visst det är jobbigt att vaknar varje natt för att ta henne till toaletten men det är värt det. Så lycka till.

2019-02-07
Kimmy82
Kimmy82
Barn på 1 år och 9 månader

Vi har tagit bort nattblöjan när barnen har varit torr på morgon en tid och velat gå på toaletten på morgonen.

2019-02-01
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Låt henne ha nattisen kvar.
Vår dotter har den kvar och är 7 år.
De sa till oss att ca var tredje barn i Sverige är sängvätare upp till 14 år.
Syster dotter är 9 år har också nattisrn kvar.
Så låt henne ha den kvar till ni har 3 torra nätter. Och förklara att det inte är nått konstigt med det. Så hon inte skäms.

Lycka till.

2019-02-01
Anna198224
Anna198224

De e klart hon inte ska kissa på sig, hon sover ju o gör d omedvetet. Vår tjej har vi tagit upp o kissa innan vi lägger oss o ibland en gång på natten. Hon har blivit bättre o sista nätterna har hon sovit utan att gå upp o kissa. Det kommer. De så dom till oss på bvc o det har stämt på vår dotter.

2019-01-31
1rema
1rema
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...