App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bädda säng

Vi är beräknade att få barn i början av mars. Tänkte om jag kunde få lite tips gällande bäddandet av sängen. Bebis ska ju sova i sin säng inne hos oss är tanken. Rummet är lite kallt. Skulle ni hade bäddat med påslakan och istoppnings täcke eller bara påslakan? Kudde ska de ju inte ha men kan man lägga ett örngott ?

2019-01-31
Lofsan84
Lofsan84
Bebis på 15 månader

Jag rekomenderar verkligen sovpåse till bebis!! Det ser ungefär ut som en vadderad klänning fast ingen öppning nere vid fötterna. Den kan inte bebis krångla sig ur, och riskerar inte att få tyget över ansiktet. Finns i olika storlekar att köpa på H&M för ca 200 kr.
Båda mina barn har sovit i pyjamas och sovpåse i babynest som de haft i spjälsängen som stått på min sida sängen. Då har de legat i egen säng, men jag har haft de väldigt nära mig, tyckte det funkade kanon för oss iaf.

2019-02-04
Evanima
Evanima

Vår son viftar med armar och ben så filten ligger inte kvar länge. Vi har fått börja med velourpyjamas med fötter.

2019-02-02
EmH80
EmH80
Barn på 1 år och 6 månader

Jag har kört kudde sen han var 1 månad, han var förkyld och behövde komma upp lite. han är 5 mån nu och sover i egen säng sedan start. Kör på babynest, täcke och som sagt kudde.

2019-02-01
annawikstrom
annawikstrom
Bebis på 1 månader

Vi använder både täcke och filt. Vår son har sovit i spjälsängen sen han va någon vecka gammal bara och då har han legat på täcket (påslakan med täcke i) med filten över sig för att få det varmt och mysigt. Vårt sovrum är kallt så det har blivit lagom för honom. Finns så mycket åsikter och varianter på vad man kan/ska göra så känn efter själva. Alla barn är olika och gillar olika saker. Jag är glad att vi inte blev beroende av babynest som många andras barn verkar bli för den växte sonen ur efter en månad haha

2019-02-01
Niam92
Niam92
Bebis på 2 månader

Vi har våran lilla tjej i sitt babynest mellan oss. Hon är 3 veckor och har sovit så sedan hon va 1 vecka gamal. Vårt sovrum är också ganska kallt nu på vintern så de känns skönt att ha henne lite närmre men ändå veta att hon ligger tryggt i nestet. Dom gånger hon sover i sin egen säng ligger hon även då i nestet för de blir mer "ombonat" för henne. En spjälsäng är ju ganska stor för dom när dom är så pass små. För övrigt har hon en lite tjockare filt på sig men ibland ett täcke om jag tycker hon känns lite kall. När mina andra två barn (8 och 10 år) var nyfödda fanns inte babynest. Det är helt klart ett av dom absolut bästa köpen jag någonsin gjort! Lycka till med liten.

2019-02-01
Cillen84
Cillen84

Vänta med kudde och täcke. Jag rekommenderar att köpa ett babynest. Trångt och mysigt för bebisen. Annars kan du rulla handdukar och göra ett eget bo. Babynest är också bra om bebisen ska sova med er borta någon gång. Ta med det och bebisen känner sig som hemma.

2019-01-31
Joset
Joset
Gravid i vecka 38

Jag skulle ha väntat med att köpa täcke. Har bara haft en filt här hemma när vi ofta ha 23-24 grader varmt. Bebisen trivs att vara lit svalt som rekommendationen säger, typ 18 till 20 grader är idealt .en vi får inte ber temperaturen till det. Kudde eller örngott behövs inte alls. Förbereda er ett alternativ i fall att ni kanske är tvunga att samsova med bebisen som vi fick göra. Tänkte också att han skulle sova i sin säng bredvid våran från dag ett. Fick överge tanken redan första natten på BB. Gick inte för första två månaderna alls då han vill bara vara nära.

2019-01-31
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...