App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Provokation mjölkallergi

Hej, jag har ätit mjölkfritt i snart 7 veckor då läkare misstänker att min 5,5 månaders son har mjölkproteinallergi. Nu ska jag testa att äta mjölk för att se om han får någon reaktion. Det jag undrar är om jag ska köra på fullt ut eller om jag borde börja försiktigt. Någon som har erfarenhet av "provokation" medan man ammar?

2019-01-31
HildaEriksson
HildaEriksson
Barn på 1 år och 7 månader

Bättre att ge smakportioner med mjölk istället för att din mjölk sk bli kontaminerad då är ju den fri om det skulle bli reaktion på mjölken. Annars är det ju bara att börja om att bli rena.

2019-01-31
Maandiiis
Maandiiis

Om du äter mjölkprotein nu så tar det 2v tills det går ur din kropp och sedan ytterligare 2v tills det går ur bebis kropp, så 4v sammanlagt, är detta något läkaren informerade om samtidigt? Kanske bättre att vänta 2v tills ni börjar med smakportioner och då kanske bebis kan testa lite slick på fingret med nåt? Om bebis då får en reaktion så tar det bara 2v tills det går ur kroppen.
Kanske kontakta läkaren igen och diskutera det då hen och du vet mer hur bebis reagerat innan och vilken reaktion det ev skulle kunna ge om bebis äter själv och inte får via bröstmjölken

2019-01-31
maharetm
maharetm
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...