App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jag klarar inte amningen!

Det var självklart att jag skulle amma min son om det gick! Jag vill ge honom det bästa och har tänkt att amning är det enda alternativet om det funkar. Han är 11 dagar gammal idag och jag känner att jag inte längre klarar av det. När vi varit hemma från bb några dagar märkte vi att han inte mådde bra och vi åkte tillbaka för att få råd. Han hade gått ner lite för mycket och vi blev kvar ett dygn för få hjälp med amning , tillmatning och pumpning. Det funkade och vi körde likadant när vi kom hem. På bvc tyckte ssk att vi kunde sluta med tillmatningen och pumpning då amningen verkar fungera. Nu är vi tillbaka på ruta ett igen. Han tar bröstet men verkar inte få i sig tillräckligt. Gråter mycket och sover dåligt. Började med tillmatningen igen igår men jag mår så dåligt av det här! Det är fruktansvärt att se honom såhär och det känns inte som någon lyssnar på min oro utan tycker att vi ska testa vad som funkar bäst och så ska han vägas lite då och då. Det har varit ångestfyllt redan från början med amningen och nu är det så jobbigt att jag bara gråter. Jag vill ge honom min mjölk men jag klarar inte detta. Jag vill sluta amma men jag får så enormt dåligt samvete! Ska till bvc idag igen och försöka prata men det känns inte som jag blir tagen på allvar! Jag vet inte vad jag ska göra!

2019-01-31
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 14 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-02-02
EmH80
EmH80
Bebis på 14 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-02-02
EmH80
EmH80
Bebis på 14 månader

Tack för alla svar! Känns mycket bättre nu, verkligen en helt annan bebis! Nöjd och belåten! Skulle gått på magkänslan tidigare och börjar med flaska men personalen på bb tyckte inte det.

2019-01-31
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 14 månader

En sak ska du lägga på minnet!
Glad mamma glad bebis :)

Skit i vad alla andra tycker man ska göra det som känns bäst för en själv.

Funkar inte amningen kör på flaska.

Jag ammade med amnings napp i 7 månader för han vägrade amma utan pga att jag fick sen från start på BB. Denna förbaskade napp fylldes med mjölk sen slog bebis av den mjölk över allt. Eller så sprang man hemifrån utan den och kunde inte mata sin bebis då han vägra tutten...

Så denna gång säger ja bara aldrig mer funkar det inte amningen så blir det flaska. Slipper man bli frustrerad och känna sig värdelös i onödan!

Viktigaste är att bebis får i sig det den behöver och att du mår bra :)

2019-01-31
DE85
DE85
Bebis på 12 månader

Vad skönt att du fick bra hjälp. 😊 Fick själv bra hjälp och stöd stöd av hemsjukvården på neo avdelningen. Men känns som att vissa på bvc är lite gammalmodiga och tycker att man ska satsa på amningen fullt ut.
Du är absolut inte ensam om att ha problem med amningen. Det är jätte vanligt och pratas på tok för lite om det, framförallt under graviditeten.

2019-01-31
Sophira
Sophira

Tack! Känns skönt att inte vara ensam!
Fick faktiskt riktigt bra hjälp på bvc idag! Ska prova flaskmata med ersättning och pumpad bröstmjölk och amma emellan. Känns bra. Största oron ligger i att han inte ska få tillräckligt med mat och detta känns mycket tryggare!

2019-01-31
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 14 månader

Du ska absolut inte ha dåligt samvete! Mata på det sätt som ni båda mår bäst av.
Har själv helammat / gett flaska med urpumpad mjölk sedan start, 8 veckor, och vissa dagar när jag ammar är allt frid och fröjd medan majoriteten av dagarna är det skit och både jag och bebis sitter och gråter för att inget funkar som det ska. Så här blir det mer och mer flaska för annars kommer både bebis och jag bli galna.
Så gör det du själv känner fungerar bäst för erat bästa! 😊

2019-01-31
Sophira
Sophira

ge ersättning och få ett gladare barn och en gladare du😘

2019-01-31
8kee6
8kee6

Jag kände också så när min dotter föddes. Jag var inställd på att helamma men då då behövde ersättning redan på BB så fick hon det i början men att vi efter några dagar skulle sluta med det. Min dotter skrek hela dagarna och jag hade jätteångest. Ganska snabbt bestämde jag mig för att börja ge lite ersättning utöver amningen igen men det blev ändå inte bättre. Efter två månader bestämde jag mig för att sluta helt med amning och direkt blev min dotter en helt annan bebis och ökade ordentligt i vikt mm. Amning fungerade inte för oss och jag ångrar att jag inte slutade tidigare. Men det var det bästa beslutet så känner du att du vill sluta så gör det.

2019-01-31
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...