App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

4,5 månaders som vaknar varannan timme...hjälp?!

Hej! Vår son är 4,5 månader och har nu sedan 2 veckor tillbaka vaknat varannan eller varje timme för att vilja amma. Allt fungerar jättebra på dagtid ( jag helammar) och han äter med 2-3 tim mellanrum men tömmer brösten fort men verkar ändå glad och nöjd. Han tar napp men inte på natten, vägrar ta flaska och ersättning. Då jag upplever att han vill ha mat och är hungrig (samt inte kan somna om utan bröstet) hade jag velat få i honom ersättning vid läggdags. Börjar bli ohållbart med såhär lite sömn för min del. Tips och råd?!

2019-01-29
Sweet_Jozie
Sweet_Jozie
Gravid

Känns skönt att det kommer vända nån gång iallafall :) Tycker också att han är lite tröttare på kvällarna. Vi brukar lägga oss 22 och så somnar han vid 23-23.30 men ibland känns det som om han vill somna tidigare. Har sin 20-30 min sovstund vid 19-20 tiden. När lägger ni era barn i samma ålder?

2019-01-30
Sweet_Jozie
Sweet_Jozie
Gravid

Hej!

Låter precis som mitt problem. Han har också glömt hur han tar flaskan och totalvägrar. Brösten tar dock lite stryk och han vägrar även amningsnappen (som han tog förr). Så vi liggammar till sömns och samsover så det är lättare att ge honom mat och närhet så han blir lugnare. Ska försöka köra lite mer med nappen både på dagtid och nattetid. Fem veckor är lång tid..... men hoppas att det blir till det bättre efter det. Behöver mer sömn i sträck för att kunna fungera.

2019-01-30
Sweet_Jozie
Sweet_Jozie
Gravid

Har också en 4 måns bebis hemma. Läste på appen Preglife att det är nu en lång utvecklingsfas som varvar i 5 veckor någon gång mellan 14-19 veckor ungefär som kan kust ställer till problem. Sonen hade också då och då samma sömnproblem den här perioden. Hade provat att ge honom ersättning men han hade glömde hur man äta med nappflaska. Tvärvägrade och det var inget kul att tvinga i honom. :-/ Så det blev liggamma på nätterna för min del igen (sonen annars sover i vagnen bredvid mig).😥

2019-01-30

Brukar vara något där vi 4 månader som får barn att sluta sova bra men vänder tillbaka snart igen. Vet att det är tufft dock men ersättning är inte säkert att barnet sover bättre, kan istället få magknip av ersättningen om du aldrig gett det innan och bara ammat. Min bebis ville inte heller ta napp men jag satte den i munnen precis innanför amningen var slut och så körde hon sig det

2019-01-30
Sabinica
Sabinica
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...