App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rota virus

Hej. Någon som har erfarenhet av rotaviruset?? Hur länge hade era barn de och hur mådde dom? Symtom osv... Tacksam för svar.

2019-01-28
Mars2017
Mars2017
Barn på 3 år och 8 månader

Oj, förlåt då. Trodde att det var samma sak. Konstigt att bvc inte rättade till mig när jag sa fel. Då är de nog bara snälla mot en icke svensktalande. :-/ Trodde att min lille fick vaccinarion för RS virus. Isf nej, det är för rota virus.

2019-01-30

Har en familjevän med 3 barn som alla fick rotaviruset samtidigt. Den större flickan och minstingen var inte speciellt sjuka, som vanlig magsjuka fast i 1-2 veckor istället. Diarré samt kräkningar. Äldsta flickan var väl 6-7 år och pojken 2. Däremot så blev mellanflickan(3-4) väldigt sjuk och fick läggas in på sjukhus. Sen fick de ge henne 1 tsk vatten var 10:de minut i 24 h. Missade de att göra det var det akut in, hon var riktigt dålig. När vi övervägde att ta rota-vaccinet så berättade de denna berättelse och då blev det självklart för oss att ge vår dotter vaccinet. Detta är nog ett ganska ovanligt och skräckexempel, men för vissa verkar det bara bli som rejäl magsjuka och vissa blir inlagda. Tror det är viktigt att hålla ögonen öppna ifall ens barn skulle bli drabbat, en märker ju ifall det skulle bli slött och uttorkat. 😊

2019-01-30
corneliaat
corneliaat

RS virus och rotavirus är helt olika virus så du vet.

2019-01-30
Maandiiis
Maandiiis

Har inte haft här hemma själv för min bebis fick vaccination två gånger plus vi är noga att undvika folktäta ställe. Läste på FB dock en mamma som skrev oxh varnade andra om RS virus då hennes dotter (ser ut som ett större barn på bilden) blev inlagd på sjukhuser o en vecka för att ha blivit smittat av viruset. Barnet kan bara vara vaken typ två timmar per dagar Kan inte äta själv. Ser riktigt hängig ut. Hemskt verkligen. Hon varnade andra att absolut vara noga om man kan samt att läsa på folkhälsomyndighetens hemsida för veckorapport.

2019-01-29
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...