App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hoppgunga?

Hej! Jag undrar om någon har erfarenhet att använda en hoppgunga? Här hemma har vi en 4 månaders bebis som gärna vill stå och typ hoppa. Skulle en hoppgunga hjälpa? Är det säkert? Det såg ut som att man kan fasnar ovanför dörrramen på något sätt? Hur stimulerar er bebisar i den här ålder utan att köpa massa saker? Blev rätt många frågor på en gång. Hoppas någon snäll själ kan ge lite tips på det. :-)

2019-01-28
Bebis på 17 månader

Åh, vad snälla ni som svarade. Då ska jag införskaffa en sån. Tröttsamt att hålla honom och hoppa hela dagarna. Undrar om det är bra att hålla så där hårt under hans armar heller. En hoppgunga skulle nog han tycka om. Tack Kakan2121. Ska googla den. 💕💕

2019-01-29

Vi har en som är som på en mindre ställning, inte särskilt fin men vår bebis älskar den. Googla "jumperoo" det finns flera liknande :)

2019-01-29
Kakan2121
Kakan2121

Vi använder hoppgungan lite sporadiskt (bebisen är 6 månader). Vi har tagit bort klämman och satt upp en lampkrok som vi hänger gungan i (främst för att vi har halvöppen planlösning och den bara skulle vara ivägen i en vanlig dörröppning). Bebisen älskar den! De ska tydligen vara i den i max 20 minuter men hon hade lätt kunnat skutta runt i timmar.

2019-01-29
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Fick ärva en hoppgunga av en syster, den har använts en hel del till barnen. Jag tyckte inte det var några problem att ta i eller ur barnet, man kan ju förlänga eller förkorta kedjan upp och på så vis nästan sitta på golvet när man tar ur barnet. Satte alltid i barnet inna jag hängde upp gungan. Sista barnet kunde inte använda den så länge eftersom hon var en riktig liten knubbis.

Det är som en stor klämma som man fäster ovanför dörrkarmen, sitter väldigt säkert.

Mina barn fick hoppa tillls de var trötta på den, kunde bli ganska långa stunder i taget.

2019-01-28
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Tackar för era svar. Blev verkligen lite klokare efter era beskrivningen. Vet dock ändå inte om den skulle till stor användang om det är svårt att ta ut bebisen själv. Hmm...Det är verkligen svårt att stimulera barnet nu och han är vaken lite längre också. Han gillar att greppa saker men gör det ogärna liggande. Står han upp då ska han hoppa. 😁

2019-01-28

Vi köpte hoppgunga när vår son var ca tre månader (fyller 1 om några veckor). Hoppgungan var det bästa han visste. Även om han inte "hoppa" i den i början fick han möjlighet att stå trampa runt tills han inte orka mer. Vi använde den tills han var 7 månader då han började ställa sig upp själv och börja använda gåvagn istället.

2019-01-28
margus29
margus29

Vi köpte en hoppgunga till vår son när han va runt 4 månader. Ska säga att vi började använda den ”på riktigt” när han va runt sex månader för innan dess förstod han inte grejen. Vi använder den dock väldigt sällan då det är svårt att sätta i och ta ur honom när man är själv hemma. Upphängningen på gungan är väldigt stabil (jag har själv halvt hängt i den för att kolla ifall den håller) det är som en stor klämma som man klämmer runt en dörrkarm. :) Det är svårt att underhålla dom i den åldern kan jag hålla med om. Hoppas du blev lite klokare. :)

2019-01-28
Linapålinjen
Linapålinjen
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...