App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Oro för nedstämdhet

Hej, jag har en dotter på 7 månader och har sedan jag blivit mamma blivit mycket känsligare. Jag blir jätteledsen och det gör ont i bröstet när jag ser barn på nyheterna som farit illa, och jag mår dåligt när jag tänker på de barn som har det svårt. Detta är säkert en helt normal personlig utveckling i och med att jag blivit mamma. Men nu i lördags, när jag läste om den 2 åriga spanska pojken som ramlade ner i ett borrhål och dog så brast något inom mig. Jag grät till och från under hela lördagen och kan inte sluta tänka på pojken och hans familj och hur oerhört tragiskt det är. Jag kan när som helst börja gråta när jag tänker mig in i pojkens och föräldrarnas situation. Hur kan något så fruktansvärt hända? Och samtidigt blir jag orolig för hur påverkad jag blir av detta. Och om det ligger något djupare till grund. Känner alla nya mammor såhär? Eller är detta något jag bör prata med min barnmorska om? Vad har ni för tankar/erfarenheter där ute?

2019-01-28
Barn på 1 år och 9 månader

Jag är exakt likadan efter jag blev mamma, min empati mot barn har skjutit i höjden. Jag har aldrig varit en barnkär person, det förändrades efter jag födde min lilla ögonsten.

2019-02-02
Tistel86
Tistel86

man skulle kunna tro att det var jag som skrev ditt inlägg. Jag reagerade exakt likadant. Har en dotter på 11 månader. Jag var inte alls så här innan jag fick barn.

2019-02-02
Maria_andersson
Maria_andersson

Förstår dig så väl och jag var precis lika dan. För mig var det en kombo av att jag blev så berörd tillsammans med skräcken att något sånt skulle kunna hända mitt barn. Fick nästan panik när jag såg reklam för rädda barnen på tv. Gick så långt i den spiralen att jag under ett halvår slutade läsa/kolla på nyheterna (för det kom alltid någon rubrik om hur illa världen såg ut), slutade kolla på filmer och serier jag tidigare gillat osv. Till slut gick jag och pratade med en psykolog via BVC som hjälpte jättemycket. Har alltid varit rädd för medicinering och sa det direkt till psykologen som tittade på mig som ett frågetecken eftersom jag verkligen inte var sjuk utan bara behövde reda ut tankar osv. Så min rekommendation är att prata med någon så det inte blir värre. Och gå gärna via Mvc då dom är vana vid nyblivna föräldrar :)
Lycka till

2019-01-28
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...