App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Depression och paniksyndrom

Hej Jag är 28 år och har under hela min egna uppväxt varit med om mycket som påverkat mig. Min pappa var alkoholiserad och lämnade mig nr jag var 5 år. Mamma pluggade, jobbade och tog hand om mig och min bror ensam. Mamma blev påkörd och höll på att avlida när jag var 12 år. Mamma fick en hjärnskada och jag fick bli vuxen alldeles för snabbt. Sedan dess har jag lidit av depressioner och paniksyndrom till och från. Nu är jag gravid i v8 och är verkligen livrädd att jag ska börja må dåligt psykiskt eller att jag ska börja må dåligt efter graviditeten. Någon annan som har den rädslan?

2019-01-28
Mikros
Mikros
Bebis på 6 månader

Jag delar inte rädslan men de gånger jag har varit deprimerad har varit just efter förlossning och under graviditet. Jag tycker att du ska ta kontakt med kurator/psykolog (vad ni än har) på MVC för att prata om din oro. Det blir dessutom ofta värre om man oroar sig för att må dåligt, som en självuppfyllande profetia.

Lycka till!

2019-01-29
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Jag har haft depression från och till och när jag var gravid var jag väldigt noga med att förmedla detta till min barnmorska då jag var nervös att det skulle bli värre, speciellt efter förlossningen. Det är jobbigt att gå och oroa sig.. det gör man tillräckligt om allt i en graviditet.
Jag kanske inte är så mycket till hjälp men jag kände iallafall att vara öppen om det med min partner, nära vänner och min barnmorska hjälpte mig att inte stressa upp och se signaler innan jag blev allt för ”nedstämd”

2019-01-28
Hjalmar_jonis
Hjalmar_jonis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...