App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

2 åring med vattkoppor hur länge var erat barn sjuk?

Hej! Min 2 åring har fått utslag som visade sig vara vattkoppor hans äldre bror har inte fått det än. Ni som har barn som fått vattkoppor fick de mycket utslag och hur länge varade perioden som nya koppor kom tills de började läka? Blev syskonet smittat kort tid efter eller klarade sig syskonet? Gick syskonet som va frisk till dagis/ skolan eller fick vara hemma i förbyggande syfte? Läkaren har sagt till oss att så länge ingen koppa syns kan han gå med hur har ni gjort? Hur länge var erat barn sjuk i koppor? Bara då otur för oss för jag va sjukskriven från jobbet i 2 veckor pga jag hade hög oförklarlig feber sen har barnen varit sjuka i feber och nu vattkoppor. Mycket från varit från jobbet. Allt händer på en i samma gång och mitt i detta har man bytt jobb och är provis så man är lite orolig för man ska få gå pga vab o frånvaro :s

2019-01-26
snuttiz
snuttiz

Hej! Man kan ibland bara få några enstaka prickar. Det är väldigt individuellt. Gå tillbaka till vc om ni är osäkra. Det hade jag gjort.
Hur har det gått med dig och din svartsjuka sambo? Har det blivit bättre för dig? Ditt inlägg om det berörde mig verkligen och jag hoppas verkligen att saker blivit lättare :)

2019-01-28
LizenJ
LizenJ

Hej tack för era svar. Hade era barn mycket koppor? Tycker inte sonen har fått då mycket koppor och de han fått har jag hela tiden hållt efter kanske lite tidigt o säga men set ut som det är väldigt få på bena bara o de som började komma i ansiktet ser jag inte i dag. Kan det blossa upp om någon dag mer eller kan det vara så han bara får några stycken. Hur har det varit för er?

2019-01-27
snuttiz
snuttiz

Just det, vi var hemma en vecka med varje barn. Vi delade på båda veckorna så ingen behövde vara hemma en hel vecka i sträck från jobbet.

2019-01-27
Hanna_G
Hanna_G

Har två barn, äldsta fick en måndag och lillasyster fick sen 12 dgr senare. Hon var på förskolan hela tiden tills hon själv fick. Jag frågade om hon fick komma till fsk och det var självklart så länge hon inte var sjuk själv.

2019-01-27
Hanna_G
Hanna_G

Självklart kan friska syskon gå till skola/förskola.
Inkubationstiden är ju så lång som 2-3 veckor så det går inte att hålla sig undan folk varje gång man utsatts för smitta.
Det är otroligt svårt att undvika vattkoppor då det smittar redan ett par dagar innan det bryter ut.

2019-01-27
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Hej! Barn med vattkoppor brukar vara hemma 1-1,5 vecka. Till kopporna torkar och barnet mår bra för övrigt. Syskonet kan gå till förskola/skola MEN var noga med att berätta att ett syskon är hemma med vattkoppor då det finns vissa riskgrupper (tex vancersjuka) som inte får bli utsatta för smittta. Det kan ju vara så att någon i klassen/förskolegrupper har någon släkting som är sjuk och därför inte ska träffa denna under vissa perioder. Inkubationstiden är 14-21 dagar innan syskonen helt kan veta om de blir sjuka eller ej. Klart att ni ska dela på vabbandet, ingen chef kan säga upp någon pga vab. Det är en rättighet vi har här i sverige!

2019-01-27
Mammmaw08
Mammmaw08
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...