App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Äktenskap går nedför

Har en en månaders bebis och är föräldraledig med henne nu. Är ung förälder o ung gift, mannen jobbar helger o går i skolan 3ggr i veckan. Känner att äktenskapet relationen börjar gå riktigt utför han verkar irriteras något enormt bara jag öppnar munnen o frågar vad för mat han vill äta. Och han blir surpuppa bara man ber han dammsuga fixa i kök och åka o handla. Jag ammar och tar df alla nätter sj han sover som en stock varje natt. Tror inte många nyblivna pappor får sova 8+h varje natt utan o gå upp en enda gång vare sig kvinnan ammar eller inte. På hans lediga dagar 2ggr i veckan när han inte har läxor osv så sitter han på soffan på mobilen eller kollar serie o är helt ointresserad av att värna om relationen. Inte en enda gång fått höra av han att "du e så duktig som du tar hand om vår dotter så väl o knappt hinner sova" han bokstavligen kallade mig lat o säger du kan ju diska tvätta handla osv du har inget annat för dig än o ta hand om henne. 😂😂🙄🙄 Katastrof bild av hur de e o ha en nyfödd bebis har han... Känner att jag verkligen knappt orkar med detta mer men vill helst såklart inte skiljas åt innerst inne. Men tänker inte bo me ngn hur länge som helst som bara vill bråka o göra sig sj till offer bara a för man pluggar o jobbar o frun "tar bara hand om ett barn inget mer" Han vill typ aldriiig diskutera heller han blir bara upprörd o höjer sin röst, ja sa till honom att 99,9 av alla kvinnor i världen hade inte tagit hans usla attityd. Bara man ber han tvätta händerna innan han tar i barnet trotsar han o hellre skippar hålla barnet än att göra det jag ber han om. Han verkar tycka det är att bli "tillsagd" o vill inte känna att han lyder mig. Herregud jag vet verkligen inte mer... Några tips på hur man kan approach honom en sista gång o försöka få honom förstå att livet är evigt ändrat o man får hjälpas åt som ett team, går inte att vara självisk nu. Dd borde vara självklart för vemsomhelst egentligen tycker man...

2019-01-23
Hej333
Hej333
Bebis på 15 månader

Herregud! Årets man säger jag bara!
Vill be dig lämna han men inte när bebisen är så liten, men ärligt vilken man.
Skulle jag vara du skulle jag bara säga f**k you och dra ät skogen.

2019-03-07
Ainos87
Ainos87

Se till att få tid tillsammans du o han o bara prata om det, utan bäbis! Sen tycker jag DU ska ha egentid någon gång o veckan, dels så kommer han då förstå hur jobbigt det faktiskt är att ta hand om en nyfödd o dela så får du tid till dig själv att göra vadsom...börja där, funkar onte det så prata med BVC, kanske kam ni få en gem tid att träffa någon o prata med? Det är en väldigt tuff o jobbig period i början, men tro mig, det blir bättre med tiden...mem han bör ta mer ansvar absolut! Lycka till 😊

2019-01-26
Lily1988
Lily1988

Jag känner igen en del från vad du berättade från min partner och lider med dig då jag förstår hir det känns fast jag och min man inte är unga och vi har varit gift i tio år utan barn. ändå blir det irritation när vi har fått en bebis. Jag har gjort så att när bebis blev ca två månader gammal så har jag krävt att ha egen tid för ett par timmar på lördag då jag lämnar bebis till pappan och jag går ut och göra något, träffa kompisar eller handla utan barn. Jag tror att män får nog bättre förståelse om hur det känns att ha en bebis själv hela dagen. Det enda sättet att få honom att förstå är att låt honom ta bebis själv i några timmar. Jag tycker också att det hjälper att dämpa sin irritation på kvällarna om jag talar ut högt att han får sjunka ner lite först när han precis kommit hem trött efter en jobbdag. Sedan ska han umgås med sitt barn. Så att han uppskattar dig att kunna se detta behov samt förbereda sig att ta bebis efter en stund. Hushållssyslor är det bra tt dela ansvarsområde iställer för att han får "hjälpa till". Jag märker att om jag hjälper till med hans ansvarsområde för att någon gång kan jag och gör det för att vara omtänksam mot honom. Då backar han direkt och slipper göra det. Nu gör jag inte det längre. Hans område är hans. Kommer han hem sent och inte kan tvätt i tid, ja då blir en ny tvätttid och han får ha obt om rena kläder på jobbet så att han förstår nästa gång att han måster planera och göra det. Det är tyvärr inte alla män som är så bra pappa som många såna pappor man själv ser. Hoppas mina erfarenheter kan ge dig lite inspiration.

2019-01-26

Att få barn är den största prövningen för förhållandet. Självklart ska inte du göra allt. Du jobbar ju 24 timmar om dagen 7 gånger i veckan med att ta hand om barnet. Jag skulle sätta mig ner och prata ordentligt med honom. Fråga någon i din närhet om barnvakt så ni kan vara ensamma.

2019-01-26
Angelicagu
Angelicagu
Barn på 1 år och 7 månader

Jag skulle nog ta upp det på bvc och kanske be om tid för samtal hos kurator eller psykolog som bvc kan remittera er till om det inte blir bättre inom det närmsta! Tror det kan va bra ut gå på samtal ihop. Låter som han behöver ett uppvaknande, eller iaf få en chans att reflektera över sitt beteende.

2019-01-23
Evanima
Evanima

De pappor som känner sig utanför brukar kunna dammsuga.

2019-01-23
Isabell25
Isabell25

Du borde verkligen prata med honom ordentligt. Oavsett om han har babyblues eller svårt att ställa om till papparollen osv kan man inte bete sig hur som helst och låta dig dra hela lasset med bebisen. Det minsta han kan göra är att berätta hur han känner och tänker. Kanske kan ni ta hjälp av bvc och få prata med någon utomstående som träffat andra par i samma situation!

2019-01-23
MammaKotte
MammaKotte

Hans attityd kan bero på många olika saker. Det kan vara stress, inte lätt att jobba, gå i skolan och ställa om till att vara pappa allt på en gång. Det kan vara babyblues, eller att han känner sig utanför/bortglömd. Min man blev ledsen när jag ammade för han kände sig utanför, och som att han inte kunde hjälpa till med barnet. Många pappor känner sig otillräckliga dom första månaderna när barnet är väldigt beroende av sin mamma. Hans attityd är helt klart inte okej men du kanske bör ta reda på orsaken till det innan du börjar tänka allt för negativa tankar som skilsmässa :)

2019-01-23
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...