App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ge ersättning till kvällen

Hej! Har en liten bebis på 9 veckor som sover väldigt dåligt både på dagen och natten. Somnar sent och vaknar tidigt, tar lång tid att söva och är oftast övertrött. Var på bvc idag där de rekommenderar att jag ger ersättning till natten för att få bebis att sova lite längre och djupare. Dock undrar jag nu hur jag isf ska göra med amningen på kvällarna? Jag vill absolut fortsätta amma, utan vill bara testa ersättning till kvällen ett tag för att kunna komma ikapp med sömnen och hinna få in nya bättre rutiner. Ska jag handpumpa brösten på kvällen för att hålla produktionen igång? Eller gör det inte så mycket med ett missat mål bröstmjölk om dagen?

2019-01-21
Ninjamamman
Ninjamamman
Barn på 2 år och 11 månader

Amma som vanligt på kvällen och ge lite extra ersättning i flaska efteråt för att toppa mättnaden. Så har vi fått göra i perioder.

2019-01-23
Tistel86
Tistel86
Bebis på 2 månader

Tack för svar! Vunnebunne hur snabbt sinade mjölken? Gick ni över helt på ersättning sen alltså? Försökte du handmjölka brösten något på kvällarna i samband med att du gav ersättning? Det här är det som gör mig lite osäker, för samtidigt som jag blir galen på att ingen får sova (även bebisen sover förskräckligt dåligt både dag och natt) så vill jag ändå amma resten.

2019-01-23
Ninjamamman
Ninjamamman

Vi gav ersättning runt 23 på kvällen och då sov han kanske 4-5 timmar. Men för mig var det ändå värt det för han vaknade varje/varannan timme. Blev galen. Dock sinande mjölken ganska fort då den produceras mer och bättre om man ammar på natten.

2019-01-22
Vunnebunne
Vunnebunne

Fast ersättning är svårare att smälta så därför är de mättare längre. Handpumpa brösten om du behöver det. Mina blir stenhårda om det går lång tid mellan måltiderna men det är säkert olika :)

2019-01-22
PallePaulin
PallePaulin
Bebis på 17 månader

Jag ger ersättning precis när vi lägger oss sen ammar jag precis efter så sover vi gått hela natten (ammar under natten så klart men det håller han sig på). Har en trött kille så lägger oss elva och går upp vid tio. Väldigt skönt! Märker skillnaden han ej får ersättning när vi lägger oss. Blir mer orolig under natten, ligger ej still osv.

2019-01-21
Liiza14
Liiza14
Barn på 2 år och 11 månader

Amma först och ge ersättning sedan.
Går bebis inte upp i vikt?
Annars tror jag att det finns en övertro på att ersättning ska göra barmen mättare och att de därmed ska sova längre.

2019-01-21
Norrlänning 1
Norrlänning 1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...