App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Åka utomlands

Vi ska åka utomlands med vår ettåring nu till sommaren. Hur fungerar det med bilbarnstol utomlands? Vi ska till kreta. Ska man hyra airshell till bilbarnstol och köpa en vagn som går att ha som handbagage? Hur hade ni gjort?

2019-01-20
mariaakerlund90
mariaakerlund90
Barn på 1 år och 10 månader

Kolla andra taxibolag. O maila hotellet o fråga om de vet nån taxi som har barnstolar.

2019-01-23
Isabell25
Isabell25

Tack för era svar! Jag har bara fått information om att taxin inte har bilbarnstolar att tillgå :( jag får försöka kolla andra alternativ :)

2019-01-22
mariaakerlund90
mariaakerlund90
Barn på 1 år och 10 månader

Vi var i Grekland i somras ned vår då 1,5åring. Hade barnet i sele i princip hela resan från vi gick ur bilen i Sverige tills vi var framme på hotellet. Vagnen checkade vi in. Vi åkte transfer buss med barnet i selen och hyrde bil en dag på semestern med barnstol i. Jag hade aldrig orkat släpa med mig en bilstol hela vägen.

2019-01-22
Niseen
Niseen

Vi kommer landa på fastlandet och sedan åka båt ut till ön. På ön så kommer vi nog ta taxi. Jag vet inte riktigt allt då de inte är vi som bokat utan mina föräldrar fixar resan. Men vänner som har varit iväg med barn runt året har de aldrig varit något problem. De jag har pratat med så har barnet åkt i en framåtvänd bilbarnstol. Finns det inte möjlighet att boka transfer och skriva ett meddelande att man vill ha en bilbarnstol?

2019-01-22
miicaelanilsson
miicaelanilsson

@miicaelanilsson hur tänker ni göra vid transfer osv?

2019-01-22
mariaakerlund90
mariaakerlund90
Barn på 1 år och 10 månader

Vi ska också resa till Grekland i sommar då vår son också blir 1 år. Vi tänkte ha med vår babyjogger city elite vagn och frakta den med airshellbag. Vi behöver inte betala för vagnen för de blir vår sons incheckade bagage. Och eftersom barnet inte kommer ha en plats på planet hon inte ta med sig något bagage förutom vagn eller stol. Så de är nog dumt att använda fe vuxnas handbagage för en vagn. Det är iaf min åsikt.

2019-01-21
miicaelanilsson
miicaelanilsson

Hur mycket väger hon väger hon inte mer än 13 kg och huvet inte sticker över kanten så kan ni ta ett babyskydd, betydligt behändigare att ta med än en bilbarnstol😊 lycka till med resan

2019-01-21
Jojjo99
Jojjo99

Tack för svar! Vi tänkte inte direkt hyra bil (Vad jag vet ännu) vi behöver endast bilbarnstol när vi tar taxi från flygplatsen. Vill inte ha henne i knät då chansen finns att hon blir krossad vid en olycka :(

2019-01-21
mariaakerlund90
mariaakerlund90
Barn på 1 år och 10 månader

Jag skulle ta med egen bilbarnstol då det inte finns bakåtvända att hyra där. Skulle åxå frakta den med airshell. När vi har rest har vi gjort det och har funkat utmärkt!

2019-01-21
Kimpalisa
Kimpalisa

Det brukar gå att hyra stol där man hyr bil. Gissar att ni inte tänkt strosa runt med en bilstol hela resan för att kunna ha när ni åker buss/taxi.
Jag skulle inte köpa en handbagage godkänd vagn för en resa. Om ni testar en ex Yo-Yo och vill ha som sulky så kan ni ju köra på det, men har ni vagnen som handbagage och barnet är 1 år får ni ju bara ha ett handbagage/handväska till (om ni är två vuxna och ett barn). Är det ett fullt flyg tar dom vagnen i gaten och lastar ändå så skulle hellre gardera mig och hyra en airshell så vagnen fraktas säkert. (Om man tänker på hur mycket kabinpersonalen stuvar och har sig i hatthyllorna så tror jag nästan vagnen mår bättre om den lastas😁)

2019-01-21
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader

När vi har hyrt bil utomlands har vi hyrt med bilstol.

2019-01-20
mammaeh
mammaeh
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...