App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Försvunnit över en natt..?

Min son är snart fyra månader och jag märkte för tre dygn sen att han inte verkade bli helt mätt efter amningen. Så jag har ammat mer än vanligt för att få igång produktionen igen. Jag äter och dricker ordentligt och myser med honom så mycket jag kan. Men inatt fanns knappt någon mjölk... Och idag har han skrikit vid bröstet varenda gång jag ammat :-( brösten är slappa och det kommer max ett par matskedar när jag pumpar efter att han tuttat. Någon mer som upplevt sån drastisk skillnad på så kort tid? Vad mer kan man göra än att amma ofta, äta och dricka och mysa hud mot hud?

2019-01-20
Tistel86
Tistel86
Barn på 1 år och 8 månader

Tips för att "öka" produktionen ät lakrits eller bröd som du duttar i t.ex olivolja o äter. Jag fick samma problem o löste det så, men var beredda på att ha pumpen framme för att lätta på trycket. Lillen var inte hungrig längre o jag som älskar lakrits köpte färsk lakrits o åt, knappt 30 min senare var jag tvungen att promenera hem fort som bara den. Det gjorde så ont så det kändes som att boobisarna skulle spricka.

2019-01-21
Pokaloo
Pokaloo

Jag känner igen mig i det du skriver, det var samma sak för mig under vissa perioder. Fick svaret av min barnmorska att det är barnet som har ökat sitt intag av mjölk och att det är viktigt att fortsätta amma fast man känner att det inte finns mycket mjölk kvar. Då gör kroppen en ”beställning” och börjar producera mer mjölk men detta tar cirka 1 vecka. Enligt henne skulle både jag och bebis hålla ut men det var såklart svårt men det funkade. Det du kan göra är att fortsätta amma lika ofta men att komplettera med ersättning direkt efter amningen tills du känner att kroppen är ikapp med mjölk produktionen :)

2019-01-21
Jacquelinelo
Jacquelinelo
Barn på 2 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...