App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Är så rädd. Hjälp någon

Någon som kan ge några lugnande ord till lilla mig Är så rädd för att bebis ska dö i magen och det finns inget jag kan göra Var på ul i vecka 13+4 och gå nu in i v 15 Och fick då se det lilla hjärtat slå och det sprattlade runt där inne Men hur stor är risken för sent missfall efter v 15?

2019-01-19
Mamma0607
Mamma0607
Bebis på 8 månader

En försöker tänka possetivt. Men svårt med när man inte känner några som helst symtom. Känner mig ej gravid förutom att magen växt lite kanske. Men försöker hålla humöret uppe.

2019-01-23
Mamma0607
Mamma0607

Försök att njuta istället för att gå runt och vara orolig! Du skall se att allt kommer bli bra :)

2019-01-22
Adnatica
Adnatica
Bebis på 13 månader

Okey vad skönt. Jag har ju inte som helst symtom på missfall. Allt flyter på som vanligt. Men känner ändå lite att rädslan finns där.

2019-01-22
Mamma0607
Mamma0607

Jag var också livrädd i början, fick en blödning runt vecka 14-15 och trodde der var kört. Åkte in och gjorde ultraljud och där var han, aktiv och frisk och simmade runt. Det visade sig att jag fått ett sår på livmodertappen av alla kräkningar jag haft, eftersom jag ansträngt mig när jag spytt för att det inte skall komma urin hade livmodertappen blivit irriterad. Idag hade jag BF men han vill inte titta ut än. Mitt råd till dig är att njuta av din graviditet, även om man är orolig in i det sista, men kroppen skyddar barnet och så länge du själv inte gör någonting för att skada det så är det nog lugnt :)

2019-01-21
Adnatica
Adnatica
Bebis på 13 månader

Ta kontakt med en kurator, hör med din mvc. Jag pratade med kuratorn på familjecentralen, som arbetade tillsammans med min mvc.

Det kan vara svårt att släppa kontrollen och känna tillit till att livet i livmodern mår bra och frodas.

Jag har älskat varje sekund nu när min bebis är utanför mig, men tyckte att det var så jobbigt att vara gravid, just för att jag inte hade några garantier på att allt var 100% bra där inne, och framförallt skulle fortsätta vara bra. Jag rekommenderar varmt att prata av dig med en kurator.

2019-01-20
ullsebbise
ullsebbise
nyfödd bebis

Förstår precis hur du känner. Jag var också jätteorolig för missfall. Jätte Jätteorolig. Var orolig under hela min graviditet. Hade svårt att njuta av min graviditet för det.
Jag vet inte hur vanligt det är dör missfall i vecka 15, men för varje vecka som går desto mindre är risken. För varje vecka blir din bebis större och starkare..
Skulle det bli ett missfall (hoppas såklart att det inte händer dig) så betor det på att bebisen inte är helt frisk och det är kroppens naturliga sätt att ta hand om det gör bebisen hade troligtvis inte klarat sig utanför din mage. Jag vet att det är svårt att tänka men försök. Missfall är som vanligast mycket tidigare i graviditeten. Men du har redan varit på ett ultraljud och sett det lilla hjärtat picka och det är ju jättestort. Lev på det och ta en dag i taget. Det kommer bli bra. Kram

2019-01-20
EmmaGlaas
EmmaGlaas

Okey tack för era värmande ord. Men jag blir snart galen av detta tänkande. Men samtidigt hur vanligt är det verkligen att barnet dör just nu i vecka 15 (14+2)

2019-01-20
Mamma0607
Mamma0607

Jag kände likadant men nu har jag min lilla älskling. Du har redan passerat v.6 och v.11 så nu är risken liten. Det kommer kännas ännu bättre efter rutin ultraljudet.

2019-01-19
EmH80
EmH80
Bebis på 14 månader

Man kan aldrig sluta vara orolig för att något inte blir som man planerar. Det blir det sällan. Lita på din kropp, tänk att den kommer göra vad som är bäst för dig och bebis!

2019-01-19
Cicccci
Cicccci

Jag var också otroligt orolig och rädd för mitt lilla knyte i magen, och det släppte inte förrän RUL, och tills hon började sparka och röra sig i magen. Försökte tänkte på hennes bästa att inte försöka stressa upp mig då barnet känner också av stressen, försök tänk goda tankar och lyckan som blir när bebis äntligen kommer ut ❤️

2019-01-19
DahlbergT
DahlbergT
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...