App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Allergisk mot mjölk?

Min son är snart fyra månader. Uppskattningsvis har han ont i magen 5 av 7 nätter och har haft sen han föddes. Nu börjar jag fundera på om hans magont beror på något som är fel. Vi har testat Minifomdroppar, sempers droppar, magmassage, ligga på mage, pysventil, väckt honom på natten för att rapa och att jag undvikit gasbildande kost. Inget av fungerar. Kanske är jag bara en trött och ovan förstagångsförälder, men kan han vara allergisk mot komjölk? Jag dricker inte mjölk, men äter ju mycket mjölkprodukter som fil, smör, ost, grädde... Det som gör mig misstänksam är att jag tycker att det har blivit värre nu när han är i den åldern då det är vanligast att magont går över. Jag måste upp flera ggr på natten för att trösta honom och få ut gaser (även när han får ur sig massor av gaser släpper inte hans magont). Jag tycker även att det har börjat störa hans sömn smått på dagen.

2019-01-19
PallePaulin
PallePaulin
Gravid i vecka 34

Jag åt väldigt lite mjölkprodukter när jag amma, men min dotter sov skitdåligt fram till hon va 8,5 mån. Hon hade inga jättetydliga symptom utöver att hon vaknade var 30-90 min hela nätterna.

Det blev värre när jag introducera mat då vi gav massor med smör för hon behövde gå upp i vikt.

Iallafall så bestämmer vi i samråd med bvc att utesluta mjölkprotein på prov, tog 2 dygn så hade hon endast 2 uppvak och slutade amma, hon ammade endast på natten för tröst.

2019-01-19
viva91
viva91
Bebis på 8 månader

Hej! Man kan vara allergisk mot komjölks protein, då måste man utesluta all komjölk ur sin kost, räcker inte att äta laktosfritt. Om du ammar så tar det 2v innan det går ur din kropp och sedan ytterligare 2v innan det går ur bebis kropp, men man kan märka skillnad tidigare. Prata med bvc också om du tror det kan vara allergi.

2019-01-19
maharetm
maharetm

Och förresten, jag förstår ju att bajset är löst när de helammas, men hur löst? Min sons bajs är rinnigt som vatten.

2019-01-19
PallePaulin
PallePaulin
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...