App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gå på begravning med små barn

Imorgon ska vi åka 18 mil, gå på begravning för en äldre släkting till min man som snabbt och orättvist dog i cancer, sen åka hem igen.. Barnen är två pojkar på 3 och 4 år. Det är fullt ös hela tiden och de är väldigt glada barn. De närmaste släktingarna tyckte att grabbarna skulle följa med så vi gör så. Men är det någon som har tips på hur vi kan underhålla dem? De lär tycka att kyrkan är en stor fin lokal att springa runt i och busa med dem de känner... Inte lätt att få dem att sitta stilla. Speciellt efter en lång bilresa...

2019-01-18
JennySung
JennySung

Insåg nu att begravningen redan varit,. Jag hoppas det gick bra för er alla!

2019-01-20
JennyLowerot
JennyLowerot

Jag instämmer med mammaeh och Iowhanna,. Både min morfar och farfar dog samma sommar som jag fyllde 4 år,. Jag var med på begravningarna och har fortfarande svaga minnen av hur konstigt och otäckt det kändes med gråtande vuxna och en ’gubbe’ som slängde jord på en kista,. Om släktingarna vill träffa barnen så kanske du och de kan göra något annat under själva begravningen och sedan komma till kaffet (eller vad det nu blir) efteråt,. Jag kan förstå äldre släktingar som vill se framtiden och ljuset i en tid av sorg men det finns faktiskt andra skäl än bara den störande faktorn att bespara barn begravningar,.

2019-01-20
JennyLowerot
JennyLowerot

Jag håller med mammaeh, hade de ingen nära relation till släktingen så skulle jag skaffa barnvakt. Min brorsdotter var runt samma ålder när min farmor, som hon hade en nära relation till, gick bort. Min bror fick då rådet att prata och förklara mycket hur det skulle gå till i kyrkan och även rita upp hur det skulle se ut med kista/urna och allt. Jag tror att hemmigheten helt enkelt är att förbereda barnen ordentligt innan.

2019-01-20
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader

Se till att va i tid så man kan springa runt lite innan. Ta med lite frukt eller godis att äta under tiden. Kanske nån leksak. Barn är barn och i värsta fall får man gå ut men som mamma till tre barn och mycket ofta i kyrkan, DU som förälder stör dig mer på barnens spring än de andra i kyrkan. Men blir det för myckeet spring så kan man alltid gå ut i vapenhuset eller om det finns nåt annat rum.

2019-01-18
ma78
ma78
Barn på 2 år och 11 månader

Nära våra barn var små tog vi ofta med fruktbitar som äpplen.
Vi har aldrig vant våra barn med att de ska få titta på något så fort de blir less.
En förälder kan ju gå omkring lite längst bak och titta på olika saker. Ta med någon favoritleksak som man kan sitta och leka med.

2019-01-18
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Jag vet inte hur öppna ni vill vara med dem små, men jag hade tagit snacket med dom båda och berätta vad det innebär med en begravning. att det är ett ledsamt tillfälle och man är i kyrkan men sedan får man leka och skoja hur mycket man vill utanför. Sedan påminna om detta precis innan de går in. förhoppningsvis känner de på sig hur alla andra beter sig. i värsta fall kan ni sätta er långt bak och slå upp något Youtube-klipp ala babblarna. sen är de inte hela världen med lite skoj och rop då och då, tror inte så många kommer reflektera på det. barn är ju barn

2019-01-18
Eliottpelikott
Eliottpelikott

Hade de en nära relation? Annars hade jag aldrig tagit med dem. Finns ju ingen anledning.

2019-01-18
mammaeh
mammaeh
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...