App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hårdhänt barnmorska vid KUB

Hej! Igår var jag till barnmorskan för att göra Kub test. Allt såg bra ut. Men barnmorskan var så hårdhänt? Tryckte hårt och ”gnuggade” med den där ”staven” för att bebis låg lite tokigt när hon skulle mäta. Tänkte inge mer på det just då. Men efteråt var jag öm i livmodern i flera timmar och idag så blödde jag färskt blod (kom bara på papperet när jag torka mig) gick ju över efter ca 3,4 torkningar men blev ju såklart nojjig. För har inte blödit under dessa 12 veckor jag varit gravid. Är gravid i vecka 13 nu. Pratade med min kompis som fått barn för någon månad sen och hon hade samma barnmorska och hon sa att hon också fick ont och började blöda efter kub ul. Har någon av er upplevt liknande??

2019-01-15
Mikgje
Mikgje
Bebis på 7 månader

Pratade med min barnmorska idag som har gjort Kub i 20 år, det är hon som har gjort på mig. Hon sa att Kub ska absolut INTE göra ont! Hon kan inte sin sak om det smärtar och dessutom blöder efteråt! Åtminstone bör en avvikelse skrivas på detta!

2019-01-23
Susnyg
Susnyg
Bebis på 10 månader

Ibland reagerar man först efter att ha reflekterat lite. Byt barnmorska

2019-01-19
Isabell25
Isabell25

För det är mitt första barn och som jag skrev så visste jag inte ”hur det ska kännas” upplevde henne som hårdhänt men jag vet jubinte vad som är normalt å inte. Först när jag prata med min kompis som upplevt samma sak så förstod jag ju att så ska det inte vara. Lika jag hört andra säga som har barn att så ska det absolut inte vara.

2019-01-19
Mikgje
Mikgje

Min fråga då är varför inte säga till direkt att hon är hårdhänt?

2019-01-19
Maandiiis
Maandiiis

Ja jag tycker det är lite konstigt att båda hade ont samt fick blödning dagen efter? Ja jag ska nog absolut byta barnmorska!

2019-01-18
Mikgje
Mikgje

Hej, det du beskriver är fog för anmälan! När en barnmorska vid upprepade tillfällen är så hårdhänt vid KUB så att patienterna får ont och börjar blöda då är det uppenbart att hon inte kan sin sak. ANMÄL och byt barnmorska vilket du har full rätt att göra. Kontakta hennes chef och berätta om din och din kompis upplevelse. Jag har själv gjort KUB 2 gånger och jag har aldrig haft ont efteråt.

Lycka till!

2019-01-18
Susnyg
Susnyg
Bebis på 10 månader

Har pratat med barnmorska idag och hon sa att det inte lät som nån fara då jag inte har ont eller så. Hon sa jag skulle komma in imonn om det skulle fortsätta blöda. Vilket det inte har gjort och nu har det gått 10 timmar. Så hoppas på stt det håller sig borta 🤨

2019-01-15
Mikgje
Mikgje

Nej inte upplevt det efter kub, men om du ör orolig tucker jag du ska ringa din barnm o få en tid...

2019-01-15
Lily1988
Lily1988
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...