App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid symtom

Jag ör gravid i vecka 24 och jag har hemska smärtor i rygg och höft, fick foglossningar i v 16 ungefär så smärtorna är mycket för de men de tar en helt ny nivå, har nån haft väldigt ont under sin gradivitet? Har nån av er någon huskur som kanske hjälper mot smärta? Jag håller på med värmedynor och liniment just nu och tar alvedon men vill inte ta för mycket medicin heller.. tacksam för tips Kramar

2019-01-15
Bebis på 10 månader

Hej!
När jag var gravid med sonen började foglossningen redan i v16 och eftersom jag jobbar som förskollärare blev jag sjukskriven i v24 då jag inte klarade av att jobba mer pga de hemska smärtorna. Fick gå till sjukgymnast och testade akupunktur som sägs hjälpa en del, men för mig gjorde det ingenting. Det var värre att ligga 30min på britsen och pina sig igenom nålsticken. Att bara följa maken till Maxi och handla för veckan var för mycket, trots att det inte tog längre än 40-50min. Det som fungerade bäst för mig var foglossningsbälte, varmt bad, värmedyna, vila halvliggandes i soffan för att avlasta bäckenet men måste även säga att du inte kan förvänta dig att smärtan försvinner förrän efter förlossningen. Den finns alltid där men kan dämpas. För mig försvann det mesta av värken bara ett par dagar efter förlossningen. Efter två veckor var jag och maken ute på en över två timmar lång promenad med vagnen utan smärtor :)

2019-01-15
binajoh
binajoh
Bebis på 4 månader

Hej,

Det låter tufft för dig. Mitt tips är att prata med din barnmorska om tips och/eller söka dig till rehab med sjukgymnast för att få tips om övningar och hur du kan röra dig och vad du ska tänka på för att minska smärtan.
Jag fick tipset om rehab via min BM och fick komma på en gruppträff där vi fick en väldigt bra genomgång av allt möjligt att tänka på via bäckensmärtor. Som hur man ska sitta, stå, ligga, gå i trappor mm. Jag bor i Göteborg.
Lycka till!

2019-01-15
Beafus
Beafus
Barn på 2 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...