App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kläder till förskola i början av april.

Hej! Min son börjar på förskola i början av april. Är det någon som har erfarenhet av vilka ytterkläder man bör köpa? :)

2019-01-15
Jacquelinelo
Jacquelinelo
Barn på 2 år och 3 månader

Här är en till förskollärare, tillika tvåbarnsmamma. 😊 Om ekonomin tillåter så tycker jag att du ska satsa på Polarn o pyrets skalkläder. Håller även till flera barn. Everest gör också bra skalkläder. Men satsa på skalbyxor som går lite högre upp på magen (som Po.p:s m hängslen) till små barn, då jackan kanske glider upp vid lek. Skaloverall eller tvådelat är en smaksak, men kan vara mer användbart med tvådelat då det ibland räcker med jacka under sommaren eller ibland föredras kombinationen (vind)fleece och skalbyxor.

Regn-/galonkläder är också bra men måste inte vara märke. Men beroende på väder samt på vilket sätt avdelningen är ute, skulle jag avvakta med regnkläder då Po.p:s skalkläder kan räcka.

Fleecejacka (helst vindfleece, som funkar utan jacka varma dagar!) samt fleecebyxor att ha under skalkläderna /regnkläderna vid kallare väder. Mössa och tunna vantar - regnvantar. Gummistövlar och vanliga vårskor som sitter bra på foten. Är barnet litet sitter kanske snörskor bäst.

Köp inte fodrade regnkläder/gummistövlar. Det är onödiga pengar. Bättre med vanliga ofodrade som kan kompletteras med fleecekläder resp raggsockar innanför - det är mer användbart! Enbart fleece kan ju även vara lagom i vagn/bil på hemvägen.

Sen det viktigaste av allt: namnmärk alla kläder och skor!

Lycka till!

2019-01-19
Jenny B
Jenny B

Hej, jag är förskollärare och det som vi brukar rekommendera till våren är:
någon form av skalkläder (overall eller 2-delar),
gummistövlar (helst ofodrade eftersom det är lättare att även använda dessa på regniga sommar- och höstdagar, är det kallt har man tjocksockor),
springskor (obs! Kardborre blir smidigast på fsk),
Galonbyxor med hängslen,
Galonvantar,
Tunnare vantar (typ fingervantar, men finns variant med bara tumme vilket är snabbt och smidigt),
Fleeceunderställ (overall eller 2-delar),
Tunn mössa,
Halskrage,
Och en hel del extrakläder eftersom det lätt blir blött och fuktigt undrr årstiden.

2019-01-16
binajoh
binajoh
Bebis på 4 månader

Regnkläder och gummistövlar, fleecetröja att ha under när det är lite kallare. Sen har jag valt att ha skaloverall och gortexskor för de dagar det inte ösregnar. Tycker generellt 2-delade sett till små barn är hopplöst. Tycker pop är överreklamerat. Det finns märken som kaxs, fix mfl som är minst lika bra och inte ruinerar en.

2019-01-16
sofiejonsson
sofiejonsson

Barnen kan ha samma kläder som när de leker ute t ex hemma på gården.
Jag gillade polarn och pyrets skalklöder när barnen var små. Nu kör vi med Gneis.
Våra barn har nästan aldrig använt galonklöder för de svettas så kopiöst i dem utan vi har kört med vattentäta skalklöder.

2019-01-15
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Overall från POP är bra och deras vantar som kan dra upp till armbåge är bäst. Tycker att de korta vantar som ej är vattentäta är värdelösa. Blir blöta direkt och ramlar av hela tiden. Sen tänker jag att galongbyxor behövs nog också. Men du kan väl vänta lite tills då och se hur varm och blöt våren blir. Kolla POP. De har verkligen bra grejer som är praktiska och vältänkta. Detta är utifrån mina tidigare erfarenhet som förskollärare bara. Mitta barn har inte börjat förskolan än. 😁

2019-01-15
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...