App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Råka sätta igång förlossningen?

Hej! Jag är i vecka 36 och har sedan vecka 32 vid ungefär 4 tillfällen haft ordentliga värkar. Jag menar alltså att jag fått värkar som gjort riktigt ont i både ländrygg, sidor och ljumskar och kommit regelbundet med 3 minuters mellanrum, och detta har då varat i ungefär 3 timmar för att sedan minska och försvinna. 3 av 4 gånger har det börjat efter samlag. (Har haft mycket sammandragningar under graviditeten, men inga smärtsamma på det här viset) Första gången ringde jag självklart till förlossningen då det stämmer in på vad de flesta beskriver som att förlossningen började. Hon bad mig vila och avvakta några timmar, och ifall det inte gick över skulle jag ringa tillbaka. Som tur var gjorde det ju det efter åtminstone tre timmar. Senaste gången, kanske fem dagar sen, gjorde det inte bara ont utan riktigt ont! Men nu har jag nästan "vant" mig haha. Nu undrar jag om jag kan "råka" sätta igång förlossningen om jag har samlag? Undrar även om jag bör vara mer beredd på att förlossningen kan starta tidigt? Nästa gång kanske värkarna inte slutar 😮

2019-01-14
Kraftverk
Kraftverk
Bebis på 14 månader

Japp, man kunde sätta igång förlossningen med samlag. Nu vet jag det.

2019-02-01
Kraftverk
Kraftverk
Bebis på 14 månader

Tack för svar :)
Jag får väl rapportera sen hur det gick haha

2019-01-14
Kraftverk
Kraftverk
Bebis på 14 månader

Jag tror nog att kroppen ska vara förberedd för att samlag ska sätta igång förlossningen. Vi försökte sätta igång det med samlag utan att det hände nåt speciellt under 14 dagar efter BF. Sen hade jag väldigt mycket värkar på nätterna, höll i sig 1-2 timmar och sen slutade det.

Men kolla upp med förlossningen om du är osäker.

2019-01-14
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

förvärkar kan göra skitont. Förlossningen kan dra igång av sex om kroppen är redo. Har vart i latensfas sedan i fredags så jag vet hur frustrerande det är. Har äntligen inbokad igångsättning imorgon ändå o är då i 39+0🙂

2019-01-14
8kee6
8kee6

Jag hade onda värkar som höll några timmar precis som dig. Från v 25. Var inne och kollade upp det på sjukhus flera ggr. Min dotter kom 1 dag innan beräknad födsel.

Är förmodligen, braxton hicks.

2019-01-14
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Vid samlag och orgasm släpps oxytocin ut i kroppen och oxytocinen stimulerar sammandragningar och i din tur verkar om jag förstått det rätt. Så ja, tekniskt sett kan det bidra till att verkstan sätter igång. Jag är inte expert men detta har jag tolkat det jag läst online.

2019-01-14
Adlit
Adlit
Gravid i vecka 10
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...