App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Liten lägenhet och ingen hiss

Hej, Jag har beräknad BF i maj, undrar hur många av er om klarat er i en relativt liten lägenhet med två trappor utan hiss? Hur länge fungerar det okej att bo så? Jättetacksam för svar!

2019-01-12
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 10 månader

Vi bor i en 1:a på 42 kvadrat på 2:a vån utan hiss. Våran byggnad har ett barnvagnsförråd i källaren. Sonen blir till veckan 16 mån och vi letar större för vi vill ha en till bebis. Vi kanske kan flytta innan han fyller 2 år iaf hoppas jag. I våran kommun måste man stå minst 10 år för en 3:a...
Men det har funkat rätt bra i 1:an och fördelen med litet är ju att man konstant har uppsikt över sonen och har nära till allt. Nackdelen är ju att det blir prylar överallt och i vårat fall så får vi inte plats med tvättmaskin eller diskmaskin. Men nu den senaste tiden så har jag och maken börjat gå varandra på nerverna. Och att man inte kan stänga in sig i ett sovrum när man ska söva sonen är jobbigt. Bärsele är toppen och vi släpar aldrig upp vagnen då den är lite tyngre. Men jag hade kunnat bo i denna lägenheten tills han är 4 år om vi inte hade velat skaffa syskon. Dock hade ett sovrum varit önskvärt.

2019-01-14
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Kan tillägga att vi inte kommer kunna flytta på ett tag så det gäller att hitta förvaring överallt. Och rensa ut sånt som man inte behöver innan bebis kommer :-). Vi älskar vår lägenhet och kommer nog bo kvar så länge vi kan, förhoppningsvis ett par år till.

2019-01-14
Tistel86
Tistel86

Bor i en tvåa på 38 kvadrat utan hiss. Lyckades genom föreningen få låna ett oanvänt utrymme i källaren som vi ställer barnvagnen i, får inte plats i hallen och jag skulle aldrig palla att bära upp både vagn och barn samt eventuella kassar. Jag använder sjal (och sele) en hel del, underlättar!

2019-01-14
Tistel86
Tistel86

Bor i en tvåa på tredje våningen utan hiss och det funkar! Lillan är 14mån nu. Det är klart det blir tungt att bära vagnen men vi har mest använt sele. Sen har vi handlat och sånt när vi varit hemma både jag och sambon så man sluppit bära allt själv. Nu ska vi flytta om några månader och då vill vi ha en trea, men flytten beror på nytt jobb i ny stad. Hade vi jobbat kvar i samma Stad hade vi bott kvar i tvåan ett bra tag till.

2019-01-13
Amandalofquist
Amandalofquist

Hej! Vi bodde så tills vår plutt var 1,5 år. Det hade funkat längre också och jag känner flera som bor utan hiss. Men det blir ju kämpigt med vagn och matkassar och plutt som ska gå själv i trappan ... :) Försök hitta saker som förenklar, om ni kan ställa vagnen i barnvagnsrum eller i förrådet om ni har förråd i marknivå/där vagnen är. Lämna kassar och väskor i förrådet sp får sambon ta upp det när hen kommer från jobbet. Gör iordning en hylla med extragrejer i förrådet som napp, paraply etc så ni slipper kånka upp barn o allt igen om ni glömt nåt.

2019-01-13
jennie_ge
jennie_ge
Bebis på 13 månader

Vi bodde i en 2.a högst upp med 3 trappor utan hiss. Och vi hade inget barnvagnsrum utan blev isåfall tvugna att bära upp vagnen eller ställa den nere vid porten. Kände då att det inte var något vi ville så vi köpte en 4.a när första barnet kom.

2019-01-13
Arleheim
Arleheim
Barn på 1 år och 11 månader

Vi har bott i en etta med två barn :) mycket kämpigt men när man inte har andra val så funkar allt. Nu bor vi 3e våningen utan hiss, jag har vagnförråd där nere men med 3 små barn alla under 5 och minsta är 10 mån så är det tufft. Men man vänjer sig

2019-01-13
batgirl
batgirl

Vi flyttar från en etta om två veckor till en tre och vår tjej är då nästan fem månader, hon tar ju inte direkt nån plats men det blir mycket grejer så ska faktiskt bli skönt att flytta till större

2019-01-12
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

Vi flyttade från en liten trea på andra våning när dottern va 1,5 år. Vi hade då fått en bäbis till. Trappan va aldeles utanför vår dörr o dottern hade lärt sig öppna dörren. Det va en stress för mig med trapporna o barnen, och att vi va trångbodda oxå. Det ångrar jag inte, nu bor vi så barnen kan springa in o ut själva.

2019-01-12
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Bor i en 2a, tre trappor upp utan hiss o visst funkar det men det är jobbigt. Vi letar större

2019-01-12
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 37

Bor i en etta 1,5 trappa utan hiss och det är inga problem! Oftast finns det barnvagnsrum man kan ställa vagnen i så man slipper kånka upp den, men jag skaffade en mjuklift och hade i vagnen vilket verkligen underlättat!

2019-01-12
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

Min erfarenhet säger att man kan bo litet länge☺️Vi har bott 6 trappor upp utan hiss å allt går! Vi bor i en trea nu och om några dagar kommer barn nummer 3, vi trivs jättebra såhär och behöver inte kolla efter större förräns om några år, det viktigaste för oss är att området är bra och tryggt (lärt oss den hårda vägen hehe) Så ha ingen panik☺️

2019-01-12
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...