App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jag behöver er hjälp!

Hej! Jag behöver hjälp här! Jag har en liten tjej på fyra månader som alltid är gnällig pga att hon sover för lite. Är hon nöjd en timme i sträck så hör det verkligen till ovanligheterna. Hela dagarna försöker jag få lillan att somna så att jag ska slippa det där gallskriket som alltid kommer när hon är så trött så hon inte vet vart hon ska bli av. Jag vaggar och sjunger och spolar vatten i kranen men ibland räcker inte det. Då får jag jogga runder tills svetten rinner för att få henne att somna så hon blir tyst. Då sover hon ca 30 minuter och sen börjar allt om igen. Att hitta på något med henne finns inte på kartan, då är hon missnöjd och skriker och skriker. Vagnen hatar hon, bilen hatar hon, bärselen hatar hon.. vad gör jag för fel? På nätterna när hon vaknar kan jag ge bröstet och ca 50 procent av gångerna somnar hon då om, men annars blir det vaggande och skrik då med. Hon tar inte napp heller fastän hennes sugbehov är så stort. Har någon något tips?

2019-01-12
Barn på 1 år och 6 månader

Sådär var min dotter också, hon hatade vagnen tills vi började använda sittdelen då blev det sakta bättre och bättre. Hon vägrade napp så jag var hennes napp. Sov aldrig mer än 30 minuter vilket resulterade i att hon nästan jämt var lite trött. Tog lång tid att söva henne varje gång. Var kämpigt tyckte jag men med tiden blev det bättre och bättre. Nu är hon snart 2 år och hur lättsam som helst! Behöver inte vara något fel bara för att ditt barn beter sig sådär. Alla barn är då olika men det blir alltid bättre med tiden trots att det inte känns så! Kämpa på och prova allt möjligt du kan komma på. Ett tag sov min dotter bara med dammsugaren på tex ;)

2019-01-17
Nilssonlindaa
Nilssonlindaa

Tack för era svar! Jag sover med henne i sängen varje natt men det är mycket möjligt att det fortfarande är magen som spökar, hon har haft mycket problem med den. Vi får hoppas att det bara är en fas (trots att den har pågått i två månader nu) annars så får vi kanske testa henne för allergier. Ska byta ut liggdelen mot sittdelen direkt! Tack för hjälpen, det är skönt att veta att man inte är ensam!

2019-01-17
Barn på 1 år och 6 månader

Har hon kanske någon allergi? Så hon har ont i magen och därför missnöjd och svårt med sömn?

2019-01-15
maharetm
maharetm

Hur mycket skulle du uppskatta stt hon sover per dygn? Är hon verkligen trött? Har det pågått länge? Kan det vara tänder, magknip, oro (nån fas)? Vi har en gunga i trädgården, när vårt första barn vägrade somna Gunde jag gå ut och sätta mig med honom i knät och gunga, då somnade han alltid ( förstår att det är ett dålig tips 😂) kan vagga funka? Annars kan jag trösta sig med att det går över, även om jag vet att det känns som för alltid när man är inne i det. Vagnen har alltid funkat för mina barn, dock var mitt först rätt gnällig i vagnen, så jag bytte till sittdelen när han var 12v, bullade upp med en kudde under honom så han satt stabilare. Det hjälpte väldigt mycket, då kunde han titta ut och somnade alltid när han halvsatt. Testa även med lite smoothies ( finns från 4 mån) eller kanske maggropar om det kan vara magknip som stör sömnen

2019-01-14

Jag har testat ersättning också men det är samma sak ändå :(

2019-01-12
Barn på 1 år och 6 månader

Blir hon tillräckligt mätt på bröstmjölken? Tänkte om hon kanske skulle behöva mera mat.. Bara en tanke...

2019-01-12
Mars2017
Mars2017

Hon duttar gärna hela tiden vilket tyvärr ofta leder till att hon spyr..

2019-01-12
Barn på 1 år och 6 månader

Hur vet du att hon inte är hungrig på dagarna?

2019-01-12
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...