App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vilka är era topp fem för bebis?

Heej! Väntar första barnet i april och börjar nu fundera på vad man egentligen behöver... Vi är medvetna om att alla bebisar är olika men vad skulle du säga är era topp fem / måsten för en nyfödd bebis? Stort tack på förhand!

2019-01-12
Klarason
Klarason
Bebis på 8 månader

Hej, läst igenom lite av svaten, väldigt intressant o personligt vad man tycker är viktigt. Mitt första barn föddes med akut snitt, prematur... sååå... jag hade inte med nåt! Och inte förberett hem heller, jag skulle göra det efter v32 😄 Men, det gick hur bra som helst. Men det jag saknade lite var något eget mysigt att klä på sitt barn. 💕 En mjuk skön bh med värmande inlägg, typ de imse vimse säljer. Sköna mys kläder till mig. Min mobil med laddare. En necessär med det viktiga för mig o bebisen. Bilbarnstol. En vagn hemma, min lilla sov i vagn första tiden, mysigt o tryggt istället för stor säng. Färdig mat i massor i frysen 😄. Men det jag vet att inget är så himla noga att planera, men skönt med lite färdigt, det fixar sig ändå. Lycka till alla fina ni. 🙂

2019-07-29
Nannah S
Nannah S
Gravid

mina absolut bästa köp: adapter så att man kan klicka på bilstolen på vagnen, amningskudde, babynest, välling/ersättningsmaskin (när barnet ej ammar länge) och babyvakt 😊

2019-01-17
Barn på 1 år och 9 månader

Fick för mej att barnvagn var överflödigt, men jag är SÅ glad att jag köpte en ändå.

Topp fem till bebis;
bärsjal, barnvagn med ligg och sittdel, babysitter, omlott bodys (slippa dra över huvud), babyskydd.

till mamma;
Bröstpump (har en manuell från medela), fyllt skafferi/kylskåp/frys, amningskupor, netflixkonto (första tiden sover bebis en hel del)

2019-01-14
Tistel86
Tistel86

Hejsan. Är gravid i vecka 36 med mitt andra barn, mitt första är 9,5 år så var ett tag sedan sist jag var gravid och hade en bebis :).
Det vi har införskaffat är:
1 - Barnvagn, hellre en begagnad Emmaljunga än en ny av billigare modell då man inte riktigt vet hur dessa är. Man behöver inte en splitterny vagn, bara slöseri med pengar enligt mig :)
2 - Fixa matlådor till första tiden efter förlossning. Man orkar sällan stå och laga mat under den första tiden hemma.
3 - Mjuka filtar
4 - Babyskydd. Funkar också att köpa begagnad, kolla dock hur gammal den är så den inte är för gammal, dom har ett bäst-före-datum.
5 - Skötbord. Bor ni trångt så köp ett portabelt, det har vi gjort. Man kan ha den på golvet, bordet, över badkar och även över spjälsängen.

Ersättningsmaskin vs amningsmaskin kan man vänta med tills man vet vad man behöver. Eftersom man inte riktigt vet vad det är för liten person där inne så kan man vänta med endel grejer, köp inte för mycket kläder, du kommer säkert även få massa kläder av släkt och vänner :)

2019-01-13
Azusephre
Azusephre
Bebis på 11 månader

1) lång ledighet tillsammans , även om det är asdyrt... 10 pappadagar + min semester + pappans semester = 3 månader tillsammans för att få igång mat/viktuppgång, rutiner och hitta energi (?!?) igen 2) barnvagn gärna beg i bra skick. 3)skötbord avlastar ryggen. 4) babywatch så man vågar lämna sovande barn i vagnen. 5) matlådor i frysen

2019-01-13
solskensmamman
solskensmamman

1, babysitter 2, pilatesboll att sitta och guppa på med bebis för att slippa vandra omkring för att få hen att sova 3, bepanthen salva 4, amningsinlägg om man nu väljer att amma 5, små handdukar att ha nära till hands för eventuella kräkningar

2019-01-13
LindaAE
LindaAE
Barn på 1 år och 8 månader

👍👍🙏🙏 Så många bra tips!! Tack!

2019-01-13
Klarason
Klarason

Oj va alla skriver olika.. Men basen för mig är (bara till bebis)
Några långärmade bodys (värdelöst med kortärmat)
Några byxor
Blöjor
Våtservetter
En mysig filt

Till mig själv
Mjuka stora trosor
Stora bindor (de som du får på förlossningen är inte så bra)
Amningsbh
Amningsinlägg
Mjuka brallor

Och nu va detta bara top 5 skulle lätt kunna göra top 10..

😊

2019-01-12
Jejj
Jejj

många olika tips! Jag skulle säga att ni inte behöver massa saker. Till baby: blöjor, kläder, babynest Till dig: stora bindor, en fylld kyl/frys/ skafferi med sånt som du gillar ( var jättehungrig första dagarna efter förlossningen) Du kan köpa många saker i efterhand efter behov. Amningskudde tycker vissa är bra och andra inte.

2019-01-12
Bebis på 16 månader

Viktigast: vagn, allt annat kan panikköpas.
Någonstans att byta blöjor (gärna några små blöjor också :) . Om plastskötbord gärna 2-3 överdrag så du kan byta när olycka sker.
Babynest panikköpte vi efter några dagar hemma. Min bebis sov i spjälsäng men trivdes med babynest i hans egen säng.
Några kläder.
Borde ha köpt amningskudde, nu staplade jag kuddar i det oändliga.
Jag hade amningsnapp men det vet man ju inte innan om man behöver. Amnings-bh om du tänker amma, annars är de väldigt bekväma för ömma bröst ändå...
bindor!

2019-01-12
Joset
Joset
Barn på 1 år och 9 månader

Måste säga att amningskudden är guld värd här hemma. Sen är nog babynest och skötbord det som används mest här hemma.

2019-01-12
Emav
Emav
Bebis på 12 månader

Babysitter o babywatch tycker jag e det bästa.

2019-01-12
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...