App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vilka är era topp fem för bebis?

Heej! Väntar första barnet i april och börjar nu fundera på vad man egentligen behöver... Vi är medvetna om att alla bebisar är olika men vad skulle du säga är era topp fem / måsten för en nyfödd bebis? Stort tack på förhand!

2019-01-12
Klarason
Klarason
Barn på 1 år och 6 månader

Hej, läst igenom lite av svaten, väldigt intressant o personligt vad man tycker är viktigt. Mitt första barn föddes med akut snitt, prematur... sååå... jag hade inte med nåt! Och inte förberett hem heller, jag skulle göra det efter v32 😄 Men, det gick hur bra som helst. Men det jag saknade lite var något eget mysigt att klä på sitt barn. 💕 En mjuk skön bh med värmande inlägg, typ de imse vimse säljer. Sköna mys kläder till mig. Min mobil med laddare. En necessär med det viktiga för mig o bebisen. Bilbarnstol. En vagn hemma, min lilla sov i vagn första tiden, mysigt o tryggt istället för stor säng. Färdig mat i massor i frysen 😄. Men det jag vet att inget är så himla noga att planera, men skönt med lite färdigt, det fixar sig ändå. Lycka till alla fina ni. 🙂

2019-07-29
Nannah S
Nannah S
Barn på 2 år och 11 månader

mina absolut bästa köp: adapter så att man kan klicka på bilstolen på vagnen, amningskudde, babynest, välling/ersättningsmaskin (när barnet ej ammar länge) och babyvakt 😊

2019-01-17
Barn på 2 år och 1 månader

Fick för mej att barnvagn var överflödigt, men jag är SÅ glad att jag köpte en ändå.

Topp fem till bebis;
bärsjal, barnvagn med ligg och sittdel, babysitter, omlott bodys (slippa dra över huvud), babyskydd.

till mamma;
Bröstpump (har en manuell från medela), fyllt skafferi/kylskåp/frys, amningskupor, netflixkonto (första tiden sover bebis en hel del)

2019-01-14
Tistel86
Tistel86
Bebis på 15 månader

Hejsan. Är gravid i vecka 36 med mitt andra barn, mitt första är 9,5 år så var ett tag sedan sist jag var gravid och hade en bebis :).
Det vi har införskaffat är:
1 - Barnvagn, hellre en begagnad Emmaljunga än en ny av billigare modell då man inte riktigt vet hur dessa är. Man behöver inte en splitterny vagn, bara slöseri med pengar enligt mig :)
2 - Fixa matlådor till första tiden efter förlossning. Man orkar sällan stå och laga mat under den första tiden hemma.
3 - Mjuka filtar
4 - Babyskydd. Funkar också att köpa begagnad, kolla dock hur gammal den är så den inte är för gammal, dom har ett bäst-före-datum.
5 - Skötbord. Bor ni trångt så köp ett portabelt, det har vi gjort. Man kan ha den på golvet, bordet, över badkar och även över spjälsängen.

Ersättningsmaskin vs amningsmaskin kan man vänta med tills man vet vad man behöver. Eftersom man inte riktigt vet vad det är för liten person där inne så kan man vänta med endel grejer, köp inte för mycket kläder, du kommer säkert även få massa kläder av släkt och vänner :)

2019-01-13
Azusephre
Azusephre
Barn på 3 år och 9 månader

1) lång ledighet tillsammans , även om det är asdyrt... 10 pappadagar + min semester + pappans semester = 3 månader tillsammans för att få igång mat/viktuppgång, rutiner och hitta energi (?!?) igen 2) barnvagn gärna beg i bra skick. 3)skötbord avlastar ryggen. 4) babywatch så man vågar lämna sovande barn i vagnen. 5) matlådor i frysen

2019-01-13
solskensmamman
solskensmamman

1, babysitter 2, pilatesboll att sitta och guppa på med bebis för att slippa vandra omkring för att få hen att sova 3, bepanthen salva 4, amningsinlägg om man nu väljer att amma 5, små handdukar att ha nära till hands för eventuella kräkningar

2019-01-13
LindaAE
LindaAE

👍👍🙏🙏 Så många bra tips!! Tack!

2019-01-13
Klarason
Klarason
Barn på 1 år och 6 månader

Oj va alla skriver olika.. Men basen för mig är (bara till bebis)
Några långärmade bodys (värdelöst med kortärmat)
Några byxor
Blöjor
Våtservetter
En mysig filt

Till mig själv
Mjuka stora trosor
Stora bindor (de som du får på förlossningen är inte så bra)
Amningsbh
Amningsinlägg
Mjuka brallor

Och nu va detta bara top 5 skulle lätt kunna göra top 10..

😊

2019-01-12
Jejj
Jejj

många olika tips! Jag skulle säga att ni inte behöver massa saker. Till baby: blöjor, kläder, babynest Till dig: stora bindor, en fylld kyl/frys/ skafferi med sånt som du gillar ( var jättehungrig första dagarna efter förlossningen) Du kan köpa många saker i efterhand efter behov. Amningskudde tycker vissa är bra och andra inte.

2019-01-12

Viktigast: vagn, allt annat kan panikköpas.
Någonstans att byta blöjor (gärna några små blöjor också :) . Om plastskötbord gärna 2-3 överdrag så du kan byta när olycka sker.
Babynest panikköpte vi efter några dagar hemma. Min bebis sov i spjälsäng men trivdes med babynest i hans egen säng.
Några kläder.
Borde ha köpt amningskudde, nu staplade jag kuddar i det oändliga.
Jag hade amningsnapp men det vet man ju inte innan om man behöver. Amnings-bh om du tänker amma, annars är de väldigt bekväma för ömma bröst ändå...
bindor!

2019-01-12
Joset
Joset
Barn på 2 år och 4 månader

Måste säga att amningskudden är guld värd här hemma. Sen är nog babynest och skötbord det som används mest här hemma.

2019-01-12
Emav
Emav
Bebis på 4 månader

Babysitter o babywatch tycker jag e det bästa.

2019-01-12
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år och 3 månader

Skötbord, water wipes (mindre kemikaler än vanlig våtsevetter), åkpåse i vagn(istället för babynest, eller köp en mjuk babynest. Hade ingens erfarenhet och trodde att alla är likadana. Nä, köpte en på blocket, den är hård och stor. Bebisen gillar aldrig den. ), kortarmade body(ytterkläder behövs inte alls mycket i början, typ en eller max två räcker) och babygym. (Köp inte bröstvårtkräm, helt onödig, bröstmjölk är bra och säker att smörja in bröstet vid sår eller något annat problem)

2019-01-12

Amningskudden har räddat min nacke o rygg oavsett om det har ammats eller ätits från flaskan!😊

2019-01-12
annaaa_
annaaa_

TACK för era svar! ❤️🙏

2019-01-12
Klarason
Klarason
Barn på 1 år och 6 månader

Babynest! Babysitter! Skötbord! Insats till när bad! (som sagt,alla familjer har olika behov o det syns ju i denna tråd)🙂Köp inte allt innan bebis kommer,man ser efter hand vad som behövs! Med första barnet trodde vi inte skötbord behövdes men det behövde vi visst så mannen åkte å köpte ett när sonen var 1 vecka☺️

2019-01-12
8kee6
8kee6
Gravid i vecka 40

Babynest, bärsele, inotyol (salva till rumpan) gick åt massor i början! Egentligen behöver man inte nånting förutom blöjor och lite kläder, bebis ligger mycket utan kläder hud mot hud i början! Man märket eftersom vad man själv tycker kan vara hjälpsamt att ha, istället för att tokhandla innan! Vi fick några nappflaskor i babyboxarna vi fick innan (babyproffsen, apotek hjärtat, apoteksgruppen osv.)

2019-01-12
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Barn på 2 år och 9 månader

Vill bara flika in att amningen inte gjort ett dugg ont här, så ställ inte in dig på det värsta! 😊

2019-01-12
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Barn på 2 år och 9 månader

Babynest, babyskydd (om man har bil) våtservetter, napp, snutte ☺️

2019-01-12
Lily1988
Lily1988
Gravid i vecka 24

Babynest, (skötbord, vagn, babyskydd kanske självklara), babygym babysitter, nappflaskor. Till dug skulle jag rekommendera bröstpump, bröstvårtenappar, pads, purelan, bröstvårtekompresser (amningen gör svinont i början) och stoooora trosor att ha efter förlossningen eftersom man är rätt öm, speciellt om man spricker...

2019-01-12

Babynest (använder vi jämt, vår lilla tjej sover i det mellan oss i sängen och vi har det i soffan som hon då kan sova i.), skötbädd av något slag så man byter blöja bekvämt och slipper byta blöja i sängen eller på golvet, tyg tvättlappar, babyskydd (om ni har bil), filtar.
Det är dom sakerna som har varit viktigast och mest använt här hemma och våran lilla tjej är 5 veckor just nu. Och till dig som mamma skulle jag säga att amningsbh är väldigt bekvämt och bra att ha, förutsatt att du har plan på att amma. 😊

2019-01-12
Sophira
Sophira
Barn på 3 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...