App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lemolac eller sensipro??

Vilken skulle ni rekommendera till en 6v som enbart äter ersättning? Han äter Hipp nu men är ofta trög i magen och har ont av gaser. BABYSEMP 1 LEMOLAC SENSIPRO eller BABYSEMP 1 LEMOLAC ?

2019-01-11
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 5

Det som funkat för våra barn är Nan Sensitive, Semper magdroppar och Minifom. Med tiden kan man arbeta bort Minifom och efter ytterligare tid kan man ta bort magdropparna också.

2019-01-12
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 3 år och 2 månader

Vi kör med sensipro för att slippa ge magdroppar. Har funkat bra men ger även olja i maten. För oss räcker 1tsk på 210ml men man kan ge 1tsk/100ml. I början kan de kräkas lite pga fettet innan magen vänjer sig. Så man startar med lite olja nån gång per dag för att sedan öka. Bara för att bebisen har bajsat så sluta inte med oljan. Trappa ner isf och testa dig fram. Känns bättre (för oss) att ge olika istället för läkemedel. Pysventil är annars toppen att ha hemma!

2019-01-12

När dom är 6v så är de tarmarna som utvecklas så de är ofta strul med magen då. Våran lilla va oxå stenhård i magen. Hon fick Semper lemolac sensipro och de hjälpte sen magdroppar & om de fortfarande va stopp så lactulos morgon & kväll.

2019-01-12
isa_bella83
isa_bella83

Vi blev rekommenderade Sember Lemolac sensipro till vår son när han åt ersättning. Tyckte inte den hjälpte så mycket dock 🙄

2019-01-12
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson

När dottern hade magknip rekommenderade BVC oss att testa Semper Lemolac istället. Tyckte att det blev något bättre för henne. Gav också Semper magdroppar. Fick tips av BVC att ha i en tesked rapsolja i ersättning som mjukgörande för magen. Viktigt att dosera ersättningen rätt då det är stoppande för magen om det blir för mycket. Man kan försöka med magmassage och pysventil med. Finns läkemedel som är gasbindande och mjukgörande för magen med. Rådfråga alltid BVC först. Finns info om magknip och förstoppning hos barn på vårdguiden 1177 med

2019-01-11
Sahra11
Sahra11
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...