App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rädd att låta sonen äta själv

Hej kloka föräldrar! Min son föddes prematurt för 16 månader sedan. Jag har märkt att han har det lite kämpigt med strupen. Känslig vid förkylningar och får inhalera ofta då. Har han något som kittlar i halsen så slutar harklingarna med att han spyr upp allt han fått i sig. Jag har blivit så oerhört nojig med att låta honom äta själv. Jag hatar att vara den föräldern då jag såklart fattar att jag hämmar honom. Igår satte han i halsen. Jag har aldrig varit så rädd i mitt liv. Det löste sig men hur ska jag komma över rädslan och har ni tips på hyfsat "riskfri" rolig plockmat? Jag ger bara småbitar (typ majs, smörgås i sockerbitsstorlek osv) men ser ju att jämnåriga kan sitta och äta från större bitar. Om några månader ska han skolas in och då måste jag ju ha kommit längre med det här. Som ni kanske förstår är han mitt första barn. Tack på förhand

2019-01-11
Johanpetra
Johanpetra
Barn på 2 år och 4 månader

Alla barn är olika i förskolan även om de är jämngamla! Ska man inte tänka utvecklingsmässigt att de är i ålder när de skulle ha fötts? Tex om ditt barn är 16 mån men föddes 2 mån för tidigt så är han 14 mån? Eller är det nåt jag har drömt? Prata med personalen på förskolan om hur han är van att bli serverad. Vissa barn äter mosad mat medan andra i samma ålder käkar knäckebröd! Vi är olika! Gör det du tycker känns bäst för er! Huvudsaken är väl att han får i sig mat! Lycka till!

2019-01-11
Mammmaw08
Mammmaw08

Ärtor och majs är ju små som de är. Det gav vi dottern när hon var liten, och hon älskade det. Perfekt att träna pincettgrepp med också.

2019-01-11
Ippi85
Ippi85
Bebis på 11 månader

Kommer inte ihåg, men delade mina barns mat i små bitar på en tallrik. Dom fick äta samma mat som oss. Smörgåsar tog jag bort kanten på, det åt dom oxå själv.

2019-01-11
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Moget skalat päron i bitar

2019-01-11
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Majskrokar "smälter" ju i munnen så det tycker jag om att ge min lilla. Hon får hela att hålla själv, men vill man öva pincettgrepp så kan man ju dela den i bitar.
Sen tycker jag om att ge små bitar av mjuk frukt, tex banan 😊

2019-01-11
JosefineRoos
JosefineRoos
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...