App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Barn som har svårt att somna...

Hej! Min sambos dotter är 2 år gammal och har jättesvårt att somna på kvällarna, hon somnar runt 21-23 efter en dag på förskolan. Hon springer runt här hemma och är jättepigg. Sen vaknar hon också varje natt minst 3 gånger. Hon däckar tillslut i soffan på kvällarna. Vi har försökt säga till att hon inte ska sova så mycket på förskolan men verkar som inte de fungerar.. På helgerna kan hon somna kl 19-20 utan att ha sovit på dagen och de är mera optimalt. Men detta börjar tära lite på vårt förhållande också då vi inte får någon tid ihop samt att hon kräver mycket av sin pappa , jag får inte vara nära min sambo för då blir hon ledsen och skriker. Är inte mamman till barnet, bara bonusmamma. Något som har något tips? Känns som vi provat allt. Lugn musik, böcker, varva ner, gosa under en filt.. Men ingenting fungerar, hon ville bara bestämt upp ur sängen.

2019-01-10
smiilaan
smiilaan
Barn på 3 år och 6 månader

Däcka i soffan? Det låter som hon behöver en rutin. Det är inte så viktigt hur man gör det utan bara att man gör lika dant varje dag. Det kan ta ett tag att komma in i nya rutiner framför allt om barnet inte bor hos en på heltid. Och de första gångerna man provar en rutin kommer det att ta tid innan de somnar men denna tiden kommer successivt att kortas ner ju mer invan den blir. Det är de vuxna som bestämmer läggdags och inte barnen.

2019-01-14
sofiejonsson
sofiejonsson

Sömn föder sömn säger man. Ja, för bebisar stämmer det men i det här fallet verkar det inte så längre. Jag tror att det helt enkelt är dags att ta bort dagvilan. Säg till förskolan att ni vill testa det eftersom nattsömnen blir så negativt påverkad. Vår son slutade med dagvilan när han var 2,5 år och det blev en enorm förbättring! Plötsligt tog det max tio minuter att natta och han somnade betydligt tidigare på kvällarna.

2019-01-12
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 11 månader

Vår 2,5 åring tar oxå tid att få i somna på kvällarna trots uppe tidigt o förskola. Känns som d är åldern tror vår dotter som är 4 år va likadan , numer somnar hon mkt fortare på kvällarna bara hon slutar prata. Har tyvärr inget bra tips

2019-01-10
1rema
1rema

Barn har perioder där dom har svårare att komma till ro. Att va 2 år och dela sin tid mellan två boenden kan ju också vara jobbigt, olika rutiner. Jag tror inte hon sover för mycket för att hon sover på förskolan i den åldern. Sömn föder sömn. Viktigt med rutiner

2019-01-10
Lilsof
Lilsof
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...