App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Snart 8 månader sjuk bebis

Min bebis snart 8 månader är sjuk, han hostar, det låter hårt och slemmigt, han är snorig och febrig till och från. Väldigt trött och vill mest sova och är väldigt gnällig, han hade första febern i torsdags så vi är inne på dag 4. Alla jag pratat med, allt från KRY, 1177, samt på akuten säger så olika om ex hur mycket alvedon man kan ge, hur länge de ska vara sjuka innan man söker vård. Jag är orolig och ska ringa vår BVC imorgon bitti men vi har en orolig mamma här... vad är era bästa tips när ert barn är sjukt?

2019-01-06
Fridaerikssson
Fridaerikssson
Barn på 1 år och 10 månader

Jag halvsitter upp och sover med barnet i famnen, dricka ljummen röd saft har jag hört ska vara bra. Men efter 4 dagar med över 38,5 ska man söka vård.
Jag ger febernedsänkande inför natten eftersom det är lättast att somna utan feber men annars låter jag det vara om det inte är väldigt hög feber.

2019-01-06
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Dottern har precis blivit frisk, hon är 1 år. Hon hade hög feber i fyra dagar, VC och 1177 meddelade oss att de gör inget förrän det har gått fyra dagar med så hög feber så länge barnet var kontaktbart och fick i sig vätska. När febern hade lagt sig så fick hon hemsk hosta med slem, även då gav VC och 1177 informationen att de inte gjorde ngt förrän det hade gått en vecka samt att det fanns receptfria saker att köpa på apoteket för hostan. Upplevde inte att de gav ngt stöd, tacksam att jag fortfarande ammar. Försök att få i ert barn vätska, vilken vätska som helst. BVC meddelade oss vid ett tidigare tillfälle (feber efter vaccination) att locka med saft eller isglass om barnet inte vill dricka vatten. Hoppas han blir frisk snart, så jobbigt när de små är dåliga.

2019-01-06
MaggiB
MaggiB
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...