App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jag bli snart galen!!

Ursäkta långt inlägg men jag måste bara skriva av mig. Dottern är nu 3,5 år och är inne i en hemsk fas. Vissa dagar är allt en kamp. Som idag, jag lovade dottern att vi skulle cykla till en lekplats men efter en stunds cyklade vägrade hon både cykla och gå. Jag gav henne alternativet om hon vill stanna vid lekplatsen så fick hon gå och jag ledde cykeln eller så fick hon cykla. Vägrade!! Jag sa okej då går vi hem, då satte hon sig på marken och skrek att hon ville till lekplatsen. Nej sa jag , eftersom hon vägrade göra som jag sa... Tog ett bra tag att komma hem, väl hemma fortsatte hon att skrika. Efter en stund lugnade hon sig och somnade. När hon vaknade ville jag hon skulle sitta på toan eftersom det var längesedan men hon vägrade och satt bara och skrek rätt ut. Denna trots gör mig galen!!

2019-01-04
Ps mamma
Ps mamma

Läs boken 5 gånger mer kärlek! Finns även som ljudbok om man föredrar det. Sen förstår jag inte någon förälder som någonsin tvingar sitt barn att gå på toaletten. De går om de är kissnödiga och sen om de inte skulle hinna so what? Påminna ok - tvinga inte ok. Barn måste få lov och bestämma själv och om hon inte ens får bestämma när hon ska gå och kissa vad ska hon då få lov att bestämma själv? Ingen annan än du vet väl om du är kissnödig eller inte. Låter även som din dotter blev trött av att cykla. Min dotter i samma ålder cyklar kanske 500 m ena dan sen orkar inte benen mer. Nästa dag kan hon cykla i en timme fram och tillbaka. Tänk på vilka krav du sätter och tänk även på att ge 5 gånger mer positiv uppmärksamhet än negativ.

2019-01-07
sofiejonsson
sofiejonsson

Lyssnade på ett program på P1 (finns på Spotify som podd) som heter Kropp och själ. Ett avsnitt var om trots, tyckte de va himla bra! Kanske kan vara nåt att lyssna på. Även om det inte hjälper er dotter att bli mindre trotsig kanske råden de gav kan ge lite tröst. Är inte i samma situation men har en snart fem månaders som vägrar sova och som skriker flera timmar om dagen. Man blir verkligen galen när orken och tålamodet liksom tryter..

2019-01-05
Kakan2121
Kakan2121

Vet precis hur det är och här har det pågått i exakt ett år, trodde dottern skulle kommit ur det nu då hon är 3,5 men icket. Det underlättar inte heller att man haft en bebis under hela denna period, orkar inte ta alla strider och inte sovit mer än 2-3 timmar i stöten på ett år. Svårt att orka med allt trots. Men jag försöker påminna mig ofta om att det är en utveckling och ofta är de frustrerade. Tycker ändå vi lärt oss när man ska välja sina strider. Ibland upplever jag att dottern behöver ha sina små utbrott så blir det lugnare sedan. Sedan kan man komma ihåg att det är skitjobbigt för barnen med och de tar ut det där de är tryggast. Här är det också så att mat och mellis behövs frekvent, lågt blodsocker gör inte saken bättre. Men visst fasiken blir man helt slut själv!

2019-01-05
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Känner så väl igen det. Äter hon bra. Vi har upptäckt arr vår dam får lätt lågt blodsocker och blir hemsk. En extra macka eller kex behövs ibland.

2019-01-04
Isabell25
Isabell25
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...