App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp ledighet

Hej! Arbetar inom vården med mycket lyft och tunga moment så ska ansöka om gravidpenning 60 dagar innan bf. Men min fråga är om jag sedan kan ta ut semester från 10 dagar innan bf och en månad framåt för att sedan efter den månaden gå in på föräldrapenning? ( Vet att det är ok med jobbet, tänkte mer hur det fungerar med Försäkringskassan) Allt för att spara på föräldrardagarna och jag har mycket semester att ta ut. Är helt ny på allt detta, kan ingenting och vet att det finns många duktiga här inne så hur maxar man föräldraledigheten? Ska tilläggas att det är främst jag som kommer att vara hemma och inte sambon.

2019-01-04
Sandraerikkson
Sandraerikkson
Bebis på 17 månader

Vet inte om jag kanske missuppfattade frågan. Men Inga konstigheter att ta ut semester mellan grav penning och fp. Tar du ut semester även innan 10 dagar före BF får du både gravpenning och sem ersättning för samma dagar

2019-01-04
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader

Jag tror att du kan såklart ta ut semester innan föräldraledighet. Säkrast är att ringa försäkringskassan och fråga vad som gäller i ditt fall. Jag tycker att alla handläggare är trevliga och hjälpsamma där. Var inte lat och läs på själv så mycket du kan för att andra kan göra fel när det inte bryr sig lika mycket. Tala även med lokalombud om du är med facket. Det brukar vara någon som speciliserar i såna frågor som man kan ringa och fråga. De har stenkoll på vad som gäller och vilka fördelar du kan få inon ditt yrke.

2019-01-04
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...