App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Det vill inte ta sig... :-(

Vi gör alla rätt vi kan göra men det vill inte sig. "Bara" gjort tre försök men det här är hemskt, trodde att det skulle ta sig hur lätt som helst. Använt natural cycles i flera år så planerat in liggandet över rätt dagar och gjort det allt från 7-10 dagar i streck! Hur lång tid har det tagit för er, behöver få höra era historier!

2019-01-04
Zandra 1989
Zandra 1989
Bebis på 5 månader

Äntligen, det har tagit sig på 6:e försöket!
Kan in inte tro att det är sant.

2019-04-05
Zandra 1989
Zandra 1989
Bebis på 5 månader

Första månaden men så olika för alla! Sluta aldrig kämpa :)

2019-01-14
liisenb
liisenb
Bebis på 12 månader

Jag tog ut min P-stav den 22de Oktober och jag går fortfarande i väntans tider! Det är verkligen så lätt att stressa upp sig och få lite halv panik över att det inte tar sig. Håller verkligen med dig. Men jag har verkligen försökt att inte stressa upp mig, lättare sagt än gjort. Men ett tankesätt som verkligen funkat för mig är: Detta kan vara sista tiden då det bara är jag och kärleken i mitt liv att tänka på. Försöka njuta av att kunna se en film ostört, eller att kunna sova långt in på dagen om man nu vill det! Att vara spontana och uppskatta att det bara tar 5minuter att sätta sig i bilen. För sen kommer det sjukt mycket längre tid att göra ALLT. Så försök att stanna upp och njut av tiden tillsammans med din partner.

2019-01-08
Miss dåligt tålamod
Miss dåligt tålamod

Slutade äta p-piller i augusti, gjorde ett gravtest i månaden fram till december då jag slutade hetsa över det, och plussade i början av januari! Blev alltså gravid i början av december och nu i september fick jag min lilla tjej!

2019-01-06
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 3 månader

Tog ett år här, slutade med missfall i vecka 11, sedan gick det inte, blev tillslut IVF, där det gick direkt. Minns såväl plågan varje månad, fick mer ochmer gravidsymtom varje månad men mensen den kom ändå. Det bästa är ändå att försöka, fast det inte går, att bara leva som vanligt och låta det ta tid, fast det är skitjobbigt. Hjälp finns att få då det inte går! Men jag tror ändå att mycket dotter i skallen också. Jag behövde medicin, Levaxin sen mådde jag bättre. Iallafall trodde vi att vi skulle behöva ivf för barn nr 2 men jag blev gravid direkt då, så tror ändå att då man slutar tänka på det då går det lättare. Men då man så gärna vill barn då är det svårt att tänka på nåt annat

2019-01-06
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 4 månader

Jag körde också på stenhårt så fort vi hade bestämt oss för att skaffa barn. Följde appen slaviskt i början och varje månad var samma besvikelse när mensen kom! MEN jag lyckades lyssna på alla som sa ”släpp det och ha kul på vägen istället. Ligg när NI vill ligga”. Sagt och gjort så släppte jag appen och vi låg bara när vi var sugna och det blev ingen press på kroppen att prestera. 5 månader senare så är jag nu i vecka 6! Så jag säger som så många andra, försöka slappna av och inte tänka så mycket på det! ❤️ Dessutom har jag hört att ju fler dagar efter varandra som killen kommer, desto mindre och svagare spermier kommer ut. Dem behöver också vila och ladda upp sig (om man säger så).. Förstår verkligen att det är frustrerande, men jag tror verkligen på att allt var ”lättare” över lag förr, innan alla appar som håller koll på en och sätter en press. Lycka till ❤️

2019-01-06
Bebis på 8 månader

Tror också, nu i efterhand att det går bättre om man liksom släpper allt. Men det är faktiskt inte så lätt att sluta fokusera på att det "måste" gå förrän det funkar, skulle jag säga 😂 för oss tog det lite mer än 2 år. Och det var när vi slutade fokusera och jag slutade äta ipren för mensvärk. Råkade läsa på paketet att det inte är bra att ta om man vill bli gravid. Kände själv att många berättade de funkade direkt, men tänker att de också är många som inte berättar det kanske tog ett tag. 1 år är väl ganska medel om jag inte minns fel..

2019-01-05
Kakan2121
Kakan2121

Carolaline
Jag känner igen mig i det du skriver med! Jag har aldrig varit sen i hela mitt liv!!! Sedan var jag det några dagar o nartural cycles sa tom åt mig att ta ett graviditetstest men jag kom aldrig så långt för jag tänkte att jag skulle vänta någon vecka till o sen kom mensen. Så jag trodde också verkligen att det var något.
Det här är det värsta jag varit med om, jag klarar inte av denna väntan o ett missfall skulle jag aldrig ta mig igenom!

2019-01-05
Zandra 1989
Zandra 1989
Bebis på 5 månader

Ett år men det blev missfall sen tog de 10 månader innan och såklart var de en väldigt jobbig tid. Men båda gångerna har jag blivit gravid när jag har slutat tänka på det så mycket.

2019-01-05
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 26

Hej!
Jag vet hur det känns, jag kände samma sak. Det tog prick 6 månader för oss och jag förstår att det är jättesnabbt egentligen. Tacksamheten att det ens gick sköljer över, men mitt i försökandes blir man ju helt besatt av att det borde fungera direkt.
Jag blev sååååååå besviken när jag verkligen trodde att jag blev gravid efter femte försöket. Kroppen betedde sig helt helt annorlunda än vid vanlig mens, jag blev helt grundlurad av min egen kropp och dessutom var mensen sen, en hel vecka, för första gången i mitt liv. Sen kom mensen i alla fall och besvikelsen var enorm.. Så förbannad som ett as, lurad och med hett temperament tänkte jag ”fuck it, då skiter jag i det! Jag ska fokusera på att äta rätt, träna mig starkare, sova gott och ge kroppen rätt verktyg så får det fan ske när det sker. Jag lägger mig inte i mer”, ungefär så :)
På sjätte försöket tog det sig! Tur, tillfällighet, bättre kost- och koffeinvanor, avslappning- oavsett vad så går jag in i V.12 nu :)
Lycka till! Kram

2019-01-04
Carolaline
Carolaline
Bebis på 10 månader

Det tog ett år. Och sen blev det missfall i v 14. Sen tog det sex månader till. Och sen gick det. Jag förstår din känsla och din oro. Men det tar tid.

2019-01-04
Isabell25
Isabell25

Liisenb du är en av dem jag "följt" sedan jag gick med här. Kommer ihåg när jag läste ditt inlägg där du skulle ta graviditetstest och nu är du i vecka 21! Om det hade tagit sig för oss hade vi också nästa varit det... :-( Man är mellan hopp och förtvivlan hela tiden!

2019-01-04
Zandra 1989
Zandra 1989
Bebis på 5 månader

Vi bestämde oss att börja nu efter semestern och hade turen att bli gravid på första försöker. Gick in med inställningen att det förmodligen kommer ta minst ett halvår, vi levde på som vanligt och ja, nu ska vi ha en flicka i Maj 💗. Jag tror bara att vissa har lättare medan andra tyvärr måste kämpa ett tag :( Så individuellt, men sen kan det ju bero på mannen spermier också, det får man inte glömma. Försök lev på som vanligt, träna, ät sunt och ha kul, glöm inte det :-) Även om det kan verka svårt. Önskar iallafall dig och din kille all lycka! Det kommer att komma snart jag lovar 🥰

2019-01-04
liisenb
liisenb
Bebis på 12 månader

9 månader, lagom när jag slutat tänka på det så tog det sig

2019-01-04
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 11 månader

Mitt tips är att inte stressa upp er. Lev som vanligt. Det är ett bra råd som jag inte lyssnade och det tog 6 år innan vi fick barn äntligen. Ägglossningstest och planerade sex är det mest skadligt i detta läge när kag tittar tillbaka. Jag vet hur omöjligt att lyssna på rådet att slappna av och leva som vanligt. Men det är tyvärr det enda sättet. När stressen släpper så händer det direkt även om man tror stenhårt att man inte kan få egna barn efter alla års försök och turer med misslyckande IVF. Jag håller om tummarna att alla som försöker kan lyckas nästa månad. Längtan efter ett barn är det värsta och svåraste jag någonsin har upplevt.💕💕

2019-01-04

Med första dottern tog det 8 mån (jag var då 19år) med andra dottern (var 20) första försöket, med sonen (23) tog det 1 helt år innan jag blev gravid

2019-01-04
batgirl
batgirl

För oss tog de 5 månader. Och då vart de ett missfall i mitten där. Vi körde ägglossningstest från första månaden och jag var övertygad om att de skulle gå fort. Men det är tyvärr upp till kroppen och ingen man kan skynda på. Jag läste någonstans att även om man prickar in exakt rätt dag för sex så är de ända bara ca 25% att ägget blir befruktat. Men ge inte upp. Det kommer att ta sig snart!

2019-01-04
Lind92
Lind92
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...