App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Planerat kejsarsnitt

Fått tid för planerat kejsarsnitt då bebis ligger i säte och vändningsförsöket misslyckades. Har varit lite för mig tufft då jag tänkt mig en vaginal förlossning, få uppleva andra upplevelser jämfört mot vad man får uppleva under ett planerat kejsarsnitt. Är självklart nervös, spänd och pirrig över kejsarsnittet. Undrar om någon annan har varit i samma situation som mig? Hur andra har upplevt ett kejsarsnitt, både innan och efter (eller bara efter för er som fått akut kejsarsnitt). Har en ganska låg smärtgräns, är endast orolig över hur det kommer vara efteråt, gå sina första steg o.s.v.

2019-01-03
Ebbasj
Ebbasj
Bebis på 14 månader

Det var precis samma för mig. Vår son låg i säte, och det fick vi reda på i v.36.
Jag var inställd på en vaginal förlossning, så detta kom lite som en chock då min barnmorska tidigare trott att han låg med huvudet nedåt.
Jag valde att inte göra vändningsförsök då jag hade en magkänsla att det skulle misslyckas, så det blev ett planerat snitt 8 dagar innan BF.
Det var en fantastisk upplevelse! Personalen var underbar (födde på Östra Sjukhuset i Göteborg), och mitt ärr ser jättefint ut nu (en månad efter förlossning).

Jag återhämtade mig väldigt snabbt, tog ut kateter 10 timmar efter förlossning, var uppe och gick tidig kväll (han föddes kl 09.51), duschade till och med samma dag.
Självklart så är det individuellt hur man mår och hur ont man har, men för mig har det gått jättebra efter förlossningen. Upplevde att jag hade ont ca 2 veckor efter snittet, men det hjälpte att ta ibumetin och alvedon regelbundet.
Min sambo stannade hemma de 10 dagar man får från FK plus att han tog ut semester så han var hemma i nästan en månad, för att kunna hjälpa till så mycket som möjligt hemma då man inte får bära mer än bebis de första 2 månaderna.

Nu en månad efter förlossning så känner jag mig nästan som vanligt omkring ärret, det kliar lite ibland och är lite ömt om man känner runt om eller har för tighta kläder, men det gör inte ont.

Försök lyssna på din kropp, känner du att du behöver vila så ska du göra det.
För mig hjälpte det att gå ut och gå kortare promenader i början för att sedan öka längden lite för varje promenad, och vila mycket.

Lycka till med bebis! :)

2019-01-12
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Samma för mig med första. Var jättebesviken! Rädd! Men det gick jättebra, ut kom en frisk pojk. Nu har jag provat både kejsarsnitt och vaginalt och båda gör ont fast på olika sätt. Mitt tips är att tömma magen ordentligt innan för det var inte så lätt efteråt. Nu 10 år senare syns knappt ärret. Det kommer gå jättebra! Lycka till!

2019-01-12
Mammmaw08
Mammmaw08

Jag hade inget val. Väntade tvillingar och den som låg längst ned var i säte. Så två veckor innan beräknat blev det planerat kejsarsnitt. Jag mådde inte så bra efter, var väldigt trött. Men det var nog ett förstadie för havandeskapsförgiftning. Det är nog olika hur det upplevs efteråt och hur lätt/svårt det är dagen efter att komma upp. Jag hade väldigt svårt första dagen att komma upp och gå. Fick hjälp till toaletten och sedan fick jag kalla på hjälp för att kunna ta mig tillbaka till rummet.
Men som sagt det är säkert olika för varje individ hur det går första dagen efter kejsarsnitt.

2019-01-11
Marfa 80
Marfa 80

Fick mina första barn i augusti och det fick tillslut bli akut kejsarsnitt. Dagen efter var ju värst det stramade en del och det var lite obehagligt att ta sig upp i sängen men jag fick hjälp av en sjukgymnast som visade hur man skulle göra det lättast möjligast. Men tiden efter hade jag inga problem med snittet det läkte fint och har inte haft ont eller så. Jag hade svårt att kolla på snittet dock och ta av förbandet fick min kille göra vågade inte 🤪

2019-01-11
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Var med om samma med vårt första barn. Dock upptäcktes inte sätesbjudningen förrän 41+1, och då var bebisen fixerad med rumpan sedan länge.
Fick kejsarsnitt dagen efter.
Jag har hög smärtgräns, men visst känns det ändå. Gick bättre än jag trodde ändå.
Lycka till!!!

2019-01-04
Hannahanbe
Hannahanbe

Var precis samma med mitt första barn. Väldigt nervös och hoppades att förlossningen skulle komma igång tidigare för då skulle jag få försöka föda vaginalt. Men min upplevelse av kejsarsnittet och tiden efter är jättebra. Är nu gravid med barn nr 2 och skulle gärna göra ett kejsarsnitt igen.
Så här i efterhand känner jag inte att jag har gått miste om någonting, tvärtom så mådde jag bättre och var snabbare på fötterna av många av mina vänner som haft en vanlig förlossning. Men det är så klart väldigt olika.
Jag förlikade mig med tanken om kejsarsnitt och var i slutet glad över att möjligheten finns eftersom jag annats hade kunnat få en väldigt komplicerad förlossning...

2019-01-04
simbasemma
simbasemma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...