App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Lära barnet sova själv

Hej! Nu skriver jag här i hopp om att få lite tips och hjälp. Vi har en snart fem månaders son som har lite problem med nattningen. Han vill endast somna i min famn medans jag vaggar honom. Jag har inget emot det igentligen men med tanke på att han väger ca 8 kg och jag måste göra det minst 4 gånger varje dag gör ju att jag får fruktansvärt ont i ryggen. Det blir för tungt helt enkelt. Har försökt att lägga honom i sin egna säng och lägga min hand på honom i hopp om att han ska lyckas somna men det har bara funkat någon enstaka gång. Så till frågan, hur gör man för att lära en bebis att somna själv? Någon skrikmetod är inte aktuellt.

2019-01-01
FamiljenM
FamiljenM
nyfödd bebis

Kan varmt rekommendera Vyssan Lull sängtassar, vår son har svårt vissa dagar att komma till ro och somnar i regel bara om vi vaggar honom i famnen vilket blir jobbigt då jag får fruktansvärt ont i ryggen av att gå/sitta och vagga honom.

2019-01-14
Lilla familjen
Lilla familjen

Gör som SanUno och rebeckahs, lägger honom i sin säng med napp och snutte blir han ledsen stoppar vi i nappen igen. Han ligger även i vagga och ibland behöver det vaggas lite lätt emellanåt. Ibland går jag ut, ibland lägger jag mig bredvid i min säng, ibland är jag i samma rum och viker tvätt eller något. Allt beroende på vad man behöver göra.

2019-01-14
sofiejonsson
sofiejonsson

Lyssna på Rulla vagn podden - det finns massa avsnitt som handlar om sömn! Kanske kan du få lite inspiration och tips där

2019-01-03
MammaKotte
MammaKotte

Ett tips som jag införskaffade när jag upptäckte att vår son BARA somnade om han fick blir vaggad. Bed Rockers från Britax. Skruvas fast på spjälsängen, sen kan du gunga den lite lätt! Vi har hans säng intill våran, gungar lite lätt, sätter igång en melodi (samma varje kväll). Det tar tid och just nu har vi en period där vår son måste somna hos mig i vår säng, för att sen bära över honom i sin. Sen sover han får hela natten!

2019-01-02
idaniehoff
idaniehoff

För oss somnar dottern(8 månader) lättare i sängen när hennes pappa lägger henne. Han ligger bredvid henne några minuter sen sover hon.

2019-01-02
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Vi började med att våran dotter fick sova i egen säng på dagarna i början. Hon fick ersättning och vi satte på musik och satt bredvid henne med handen på tills hon somnat. Efter ett tag började vi även på kvällarna. Hon har sovit i eget r sen hon var 4 månader.

2019-01-02
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Min son e 5 månad nu, han sover i egen säng. Vi har placerad bredvid våran säng, jag tröstar honom när han sover i min hand lägger honom i sin säng, nappen hjälper oss mycket

2019-01-02
Nafisakhon
Nafisakhon

Okey. Då har jag tyvärr inga andra råd. Har låtit min dotter sova i egen säng från början. (10mån) d e för typ 1-2 mån sen hon började bråka med att somna själv o bara vill sätta/ställa sig upp så man behöver ett väldigt långt tålamod med dem små liven 😂

2019-01-02
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Jag brukade i början när jag skulle vänja honom med att somna själv. Amma honom i sovrummet och när han nästan somnat, ta bort bröstet och ge nappen och kaninen istället. Lägga bort och gå in om han blir ledsen. Jag låg i samma rum ett tag utan att han såg mig. Han vara kämpigt i början men ge det tid. Vi hade även en sköldpadda som hade stjärnhimmel och musik på samtidigt. Du kan även prova lägga dit en tröja av dig så han känner din doft. Men efter att lärt sonen att somna själv är det fantastiskt skönt, aldrig några större problem. Han är van med att somna själv. Guld värt!

2019-01-01
SanUno
SanUno

Sallstrom86, vi har en bedside crib så jag ligger alltid brevid honom, Dock verkar inte det hjälpa så mycket haha 😬

2019-01-01
FamiljenM
FamiljenM
nyfödd bebis

Vår dotter blev också vaggad till sömns eller fick somna på bröstet tills hon var 3-4 mån, men sover nu i egen säng i sitt rum. Vi införde en rutin med pyjamas, lite kvällsmat i flaskan, läsa en bok, få nappen och sedan går jag ut med babyvakten på. Varje gång hon gnyr/skriker går jag dit utan att säga något, ger nappen eller flaskan och går ut igen. Fungerar jättebra för oss :) hoppas ni hittar er metod och lycka till!

2019-01-01
rebeckahs
rebeckahs
Barn på 1 år och 7 månader

Har du provat att lägga dig bredvid i din säng o sen lägga ner han i sin egna säng?

2019-01-01
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...