App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

hjälp en nybliven mamma

Hej åh snälla hjälp mig ! min bebis är som ett plåster ... jag kan inte lägga ifrån mig henne på dagarna. På nätterna är jag tvungen att ha henne sovandes i ett babynest i min säng då hon total vägrar sin egen säng. Hur kan jag göra för att kunna lägga ifrån mig henne på dagarna iaf? prövat linda in henne i en filt men de funkar inte, har prövat å lägga mig bredvid henne å sedan gå där ifrån å de fungerar någon minut... håller även på att flytta så måste packa upp lådor mitt i detta och det går inte när bebis inte kan sova ensam på dagarna utan jag måste gå omkring å bära på henne

2019-01-01
miinnni
miinnni
Bebis på 15 månader

Om det inte funkar nu så ha med dig till senare att ha babynestet i spjälsängen. Min son sov första tiden i sin barnvagn, sen i babynestet i spjälsängen. När han växte ur den så sov han i spjälsängen men på ett täcke som vi bullade upp runt honom. Hade alltid vagnen och nu spjälsängen intill min säng, lätt att peta in nappen eller bara lägga en hand på honom för att visa att man är där. Även trygghet för mig som nybliven mamma. Skulle också tipsa om bärsele eller sjal. Annars så testa att linda in henne igen och bär henne. När hon lugnat ner sig så prova att lägg ner henne. Eller ha henne i vagnen inomhus, lätt att vagga henne lite och rulla med henne till dit du ska greja och fixa. Så ser hon dig hela tiden. Jag gjorde misstaget att inte sova när barnet sover för jag ville greja och fixa ostört. SKIT I ALLT och SOV! 😊 Det kommer utvecklingsfaser och rutiner som ständigt ändras så sov, sov, sov så fort du kan!

2019-01-03

Vår son blir 4 veckor på söndag och har för några dagar sen blivit precis så som su beskriver. Det går inte att lägga ner honom, kvällar/nätter är nästan värst. Idag så fort jag lagt ner honom så blir han hysterisk så förstår sin känsla. Jac överväger att skaffa bärsele

2019-01-02
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Du får nog lov att acceptera det som det är. Om det inte fungerar med att ha en bärsele eller sjal och du känner ett tvång att packa upp genast så får du väl packa upp när din partner är hemma och kan hålla bebisen.

Min första var precis sån, jag höll honom nästan jämt förutom när han sov i vagnen men då skulle den vara i rörelse för att duga.

Försök att minimera kraven på hur städat det är. Bara basbehoven är uppfyllda så duger det. Eller be någon om hjälp att packa upp.

Det är jobbigt men det blir bättre med tiden.

2019-01-01
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Det är så det är med nyfödingar bara. Bärsele är verkligen guld. Finns nog väldigt få bebisar som kan sova själva när dem är så små. Det är helt normalt.

2019-01-01
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Bebisar har ett enormt behov av närhet, vissa mer än andra. Som mamma är ens uppgift att ge sitt barn vad hen behöver. Det enda du kan göra är att ge din bebis närhet när den behöver det. Känner din bebis att den får sina behov tillgodosedda kommer den så småningom att känna sig tryggare och nöjdare och kommer då också acceptera mer att du lägger ner den. Tills dess skaffa en bärsjal eller sele så du får händerna fria till att göra sånt du "måste". Jag själv har både sele och sjal och de andväns flitigt i perioder då liten kräver mer närhet. 😊

2019-01-01
sofiejonsson
sofiejonsson

Som tidigare skrivits: det låter helt normalt. Du får nog tyvärr tänka att det nog håller sig så i två-tre månader och istället för att bryta bebis mönster underlätta för dig. Sluta ha krav att packa upp etc, be någon hjälpa dig. Lagom krav: äta frukost, lunch och middag och ta hand om bebis. Skaffa bärsjal eller bärsele om bebis går med på det. Slå dig ner framför en film med allt du kan behöva inom en armlängds avstånd. Ta det lugnt, stökighet spelar ingen roll.

2019-01-01
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader

Detta är vanligt bland nyfödda och kan hålla i sig ett bra tag och är fullt normalt men kan vara mycket krävande och jobbigt. Så mitt enda tips är att köpa en bärsjal eller sele så får bebis närhet från dej och du får armarna fria.

2019-01-01
Carjaa01
Carjaa01
Gravid i vecka 35
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...