App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Moderkaka i framkant

Jag är i v 21+0, och när vi var på RUL berättade BM att moderkakan låg framåt, och att det kan bli svårare att känna fosterrörelser i början men att det kommer senare. Men jag är ändå orolig, är osäker på om de små "hugg" jag känner ibland kan vara rörelser eller om det bara är önsketänk? När kunde ni känna fosterrörelser första gången?

2018-12-29
mirremurre
mirremurre
Bebis på 9 månader

Jag har också moderkakan i framkant. Tror jag kände bebis första gången i v 19, men var osäker just då. Kändes som en liten fisk som sprattlade eller som om någon ”vispade” runt vatten i magen på mig. Sen v 21 kände jag inget alls och blev lite oroad. V 22 kom rörelserna tillbaka men hade en helt annan karaktär, kände då riktiga sparkar på sidorna som jag kunde känna utanpå skinnet, tror det var först då hon nådde hela vägen utanför moderkakan. Nu i v 24 känner jag mest små buffar lite här och var, men inte utanpå skinnet om de är där moderkakan sitter än :)

Har du börjat känna något än nu?

2019-01-10
Lillanutten
Lillanutten
Bebis på 11 månader

Med första kände jag i v 14. Med andra i v 17, båda med moderkakan fram.

2019-01-03
Jinza
Jinza

Väntar tvillingar och har en moderkaka i framvägg och en i bakvägg. Stor skillnad på hur mycket jag känner av dom och jag är i v. 31 snart.

2019-01-03
AsaB
AsaB

Jag började känna fladder redan i vecka 18, är ganska smal från början men nu med tydlig kula, och nu i vecka 20+6 är det mer rörelser, inga sparkar men tydlig aktivitet :-) så häftigt!

2019-01-02
liisenb
liisenb
Bebis på 10 månader

Jag hade också moderkakan i framkant, kände inre första sparkarna förrän vecka 24, men var inte förrän långt senare i graviditeten som jag kände kraftiga sparkar regelbundet.

2018-12-30
Gravid i vecka 14

Jag är i v.22 imorgon och jag har under senaste veckan märkt ökad aktivitet av rörelser och sådant som man inte var så säker på, men nu känner jag att det måste vara bebis som jag börjat känna. 🤗🤗 Idag kände jag 3 gånger med kort mellanrum hur något typ tryckte till kissblåsan inifrån, kan ju inte vara annat än bebis väl? 😅🙈 Annars upplever jag att rörelserna känns som typ en liten blandning av bubbel och puffar 😁

2018-12-29
MiaHansson
MiaHansson
Bebis på 10 månader

Jag väntar mitt andra barn och min moderkaka ligger också i framvägg. På mitt första barn låg moderkakan bakom och jag märker stor skillnad. Nu med andra barnet började jag inte känna rörelse förrän v 21+0 vilket är ca tre-fyra veckor senare än första. Jag är i vecka 26+2 just nu och det är fullt med rörelse där inne men ändå är det otrolig skillnad på hur starka rörelserna är om jag jämför mina båda graviditeter. Jag pratade med min bm om detta för några dagar sedan och hon sa att det är fullt normalt, inget att oroa sig för. Ligger moderkakan i framvägg känns rörelserna oftast betydligt senare och upplevs inte lika kraftiga pga att moderkakan ligger som en madrass som skyddar.

2018-12-29
Idabonde
Idabonde
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...