App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Spänner i underlivet

Hej! Jag fick barn för åtta veckor sedan. Sprack knappt något och fick två stygn precis vid öppningen till slidan (längst ner mot mellangärdet). Jag läkte ihop relativt snabbt och stygnen lossnade efter 4-5 veckor. Jag har sedan förlossningen känt att det spänner i underlivet. Som att det är är för lite hud. Jag kollade också med spegel igår och såg att hålet till slidan såg mycket större ut. Svårt att förklara, men mins blygdläppar har tidigare täckt en del och nu känns det som att det bara är ett stort hål. Kan jag förvänts mig att den spända känslan försvinner? Och kommer jag kunna ha sex igen utan att det gör ont? Vi testade under julhelgen men jag var otroligt trång så det gick inte. Bör tilläggas att jag varit på efterkontroll och BM sa att allt såg helt normalt ut och att ST-läkare jättebra.

2018-12-27
VeraHag
VeraHag
Gravid i vecka 7

Jag sydde knappt något heller men det spände och stramade ändå,, tror det kan vara hormoner och att kroppen håller på att återgå till det normala,, men känns det inte bättre snart så ring din BM igen så får de titta

2018-12-28
MammaKotte
MammaKotte
Bebis på 15 månader

Hade oxå känslan att det var stramt och trångt. Hade det länge. Men det var pga hormonerna. Började med p piller igen vid efterkontrollen och fick inte mens förens säkert 1 år efter förlossningen.

Fick rådet att endast tvätta med olja och även smörja med olja eller fuktgel varje dag. Det hjälpte en hel del tills hormonerna var tillbaka till det normala.

Man ser ju inte heller likadan ut i underlivet efter en förlossning. Tar ganska långtid innan allt läkt helt och hållet.

2018-12-28
viva91
viva91
Barn på 3 år och 1 månader

Jag sydde mycket mer än dig, totalt 14 stygn. Det läkte jättesnabbt, vi provade om det gick att ligga efter ca 7-8 veckor är det gick inte. Försökte igen nån dag innan efterkontrollen, tror den var ca 10 veckor efter förlossningen då gick var inte skönt och spände lite men det gick och det var mest precis när han kom in liksom. Men vänta några veckor till och om det fortfarande inte fungerar så ring din barnmorska igen. Har en kompis som fick östrogensalva för det var tokigt med hormonerna så det var anledningen till att det kändes så stramt på henne.

2018-12-28
Niseen
Niseen

*det läkt jättebra, inte ST-läkare, haha!

2018-12-27
VeraHag
VeraHag
Gravid i vecka 7
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...