Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Veckopeng

Hej, jag har en 7-åring och vill till nästa år att vi börjar med veckopeng för att lära lite om ekonomi osv. Hur gör ni andra? Upplägg? Hemmasysslor/belöning? Tar gärna emot idéer och förslag, tack.

2018-12-26
Katti007
Katti007

Har också funderat på det med veckopeng, vår äldsta pojke är drygt 5 år och kanske ska börja ge honom veckopeng från nästa årsskifte. Han är ingen godisätare så det går väl isf till andra saker han gärna vill ha.

Vi kommer nog ha lite extrasysslor man kan utföra om man vill utöka pengen men inget som man måste göra.


Men jag tycker också att man ska ha en veckopeng för att kunna förstå pengars värde, det är inte bara nåt som finns på ett plastkort.

2018-12-26
ma78
ma78
Barn på 1 år och 8 månader

Vi införde veckopeng när barnen var 4-5 år. Enda anledningen var för att vi ville börja lära dem hantera pengar och förstå dess värde. Det har aldrig och kommer antagligen aldrig vara förknippat med sysslor hemma. Hjälpa till ska de göra utan belöning. Finns ingen anledning att belöna något som är en självklarhet dom att hjälpas åt, tycker jag.

2018-12-26
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Finns ett system på vad varje syssla kan vara värt. Vika och lägga in tvätt är värt 15kr. dammsuga rum 20kr, damma av hyllor 10kr etc. Bra att barn lär sig hur man tjänar pengar och att mamma och pappa inte skiter pengar utan arbetar hårt för dom. Finbs olika modeller på Pinterest om åldersanpassade sysslor.

2018-12-26
Elavela87
Elavela87
Bebis på 13 månader

Nu har jag inte så stora barn själv men när jag var i den åldern fick jag typ 20 kr på lördag att köpa lördagsgodis för.

Fick ju planera mitt köp då, eller spara pengarna till nått annat. Hade inga direkta krav för att få dem hjälpte redan till hemma, städa mitt rum, duka för middag, gjorde läxor osv.

2018-12-26
viva91
viva91
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...