App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

För och nackdelar med snitt/vaginal förlossning

Hej, Jag är i v.15 och det är såklart ett tag kvar innan det är dags för BF men jag är ju som sagt förlossningsrädd så jag tänker ju väldigt mkt på hur jag vill göra vis förlossning. Redan vid inskrivning sa jag till min BM hur jag kände och vi pratade även om det på mitt andra möte så hon sa att hon kommer ge mig en remiss vis nästa besök i Mars till en Aurorabarnmorska som kan hjälpa mig på vägen vad som är bäst. Kände mig lite lugnare och att hon verkligen lyssnade på mig. Jag har ju tänkt frammåt tillbaka hur jag vill göra och väger för och nackdelar. Mitt peoblem med rädslan är att jag har svårt att släppa kontrollen och litar tyvärr inte fullt ut på sjukvården och är väldigt rädd för skador vid förlossning för både mig och för barnet. Hur tänker ni som gjort snitt eller fött vaginalt? Om ni varit vältränade ha är ni då fått en svårare förlossninging?

2018-12-26
AJBJ
AJBJ
Bebis på 9 månader

Kan förstå precis vad du skriver, när jag födde min första så var jag så nervös (inte direkt rädd). Tänkte ju först hur denna lilla men stora människa skulle komma ut överhuvudtaget, men höll mig lugn. Fick kommentar av en barnmorska att hon tyckte nästan jag vart obehagligt lugn under en kontroll i v 30 något. Jag tror ju då att upplevelsen beror mycket på vilken inställning du går in i en förlossning med, jag var suuuper förväntansfull och glad under hela förlossningen. Så jag tror att min positiva inställning kan har gjort att det gick bra (födde vaginalt) 16 timmar från första värk sedan var han ute hos oss, bästa känslan i världen! Så jag har bara positiva erfarenheter av att föda vaginalt, blev nästan lite förvånad över att det inte var så farligt som jag trott. Ska nu få min andra i April och ser verkligen fram emot att förlossningen ska starta, är dock i V 25 nu så ett litet tag till får jag vänta 😊 Så här har du ett positivt svar på din undran, så gå in med all positiv energi du kan och tänk framåt. Det kommer gå så bra! lycka till och va på ditt bästa humör du kan för snart kommer din belöning. 🌹✌🏼👶🏻

2019-01-07
stormbarnsmamma
stormbarnsmamma
Bebis på 10 månader

Melker18 ; ville bara beklaga att du fick uppleva det så. jättehemskt. Jag hoppas du mår bra idag. Ville även skriva min version av ks; jag gick igenom ett akut ks där jag var vaken. under ingreppet prata jag hela tiden med sambon som satt bredvid. Mina två läkare uppdaterade hela tiden hur allt gick & fråga om jag mår bra. helt plötsligt hör jag bebis skrik.. helt underbart.. bedövningen höll i ett par timmar & man får ju inte gå ur sängen men dagen där på var jag på benen igen 😊 första veckan fick jag rulla ur sängen men efter ca 2 veckor var allt som vanligt igen. Jag tror att en planerad ks är mycket bättre än akut, då är ju inte alla så stressade heller.. vilket jag förmodligen kommer välja nästa gång 😊 jag har en väldigt låg smärt tröskel & tror inte jag skulle vilja gå igenom en förlossning. kram

2019-01-07
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader

Moderkakan tas ut via livmoderhalsen iaf gjordes det på mig som förr vaginalt. Jag fick ryggmärgsbedövning sen gick de in via slidan och plockade ut den.

2019-01-07
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Vill aldrig vara med om ett snitt igen, fånge i din egen kropp & du ligger där ovetandes vad som händer med ditt barn om du inte får det direkt på bröstet direkt eller hör barnskrik, värsta jag varit med om tyvärr!

2019-01-07
Melker18
Melker18
Barn på 1 år och 9 månader

Hej! Jag var tvungen att göra snitt, pga tidigare bukoperation. När jag fick veta det så blev jag frustrerad och livrädd, dels för att jag mindes hur lång tid återhämtningen tog och för att hon som den gången skulle ge mig spinalbedövningen stack mig 5 ggr innan hon lyckades.. men jag hade liksom inget val än snitt. Hade fått en tid, men min tös ville komma tidigare så blev akutsnitt. Jag hade värkar när jag kom in, minns att jag sa att jag var rädd inför bedövningen så de gav mig lustgas och sen gav hon mig bedövningen, all smärta försvann direkt. Min dotter föddes kl 22 och morgonen efter tog jag mig upp ur sängen (med hjälp av sköterskor) och gick några steg till en rullstol. 2 dagar efter snittet gick jag. Det tog mig 1 månad efter snittet så hade jag återhämtat mig och kunde använda magmusklerna utan problem. Det är ju väldigt individuellt hur man återhämtar sig. Jag var inte i min bästa träningsform när jag blev gravid och ändå återhämta mig så snabbt. Kanske skrämde dig ännu mer nu, men hoppas inte det. För mig kommer det bli snitt varje gång om jag får fler barn och helt ärligt så är jag inte ett dugg orolig längre över det :) Lycka till!

2019-01-06
Jos91
Jos91
Bebis på 17 månader

Hej, tack för svar. Lät inget vidare och smärtan är ngt jag också är rädd för. Hur opereras moderkakan ut?

2019-01-06
AJBJ
AJBJ
Bebis på 9 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-12-26
AJBJ
AJBJ
Bebis på 9 månader

Jag var också jätterädd inför förlossningen och fick prata med psykolog och gå på auroramottagningen! Kollade upp för och nackdelar med snitt va vaginalt och blev rädd för båda! Tillslut kände jag mig lugn (vecka 38 typ) inför vaginal förlossning! Höll på i 2,5 dygn men kände som om jag bar gjord för det och personalen var såå underbar och grymt duktiga :) tillslut fick det bli akut kejsarsnitt (var öppen 10 cm och hade börjat krysta) och det gick ju också bra 😁 ont i magen hade jag i cirka 1-,5 vecka bara och bebis mådde prima🤗 så det jag menar är att båda gick bra för mig! Lita på dig själv och gå gärna och prata med någon om det för ingen ska behöva vara rädd och må dåligt inför förlossningen❤️ Alla förlossningar är givetvis olika från person till person men på de flesta ställen är personalen superduktiga och ger verkligen en trygghet och stöttning!

2018-12-26
Bebis på 15 månader

Du kommer aldrig kunna förutsäga hur just din förlossning blir. Den kan gå fort eller långsamt, du kanske klarar smärtan utan bedövning eller så får du en chock över hur ont det gör.

Mitt råd är att ha med en person som får dig att känna dig trygg under förlossningen. Ett snitt är minst lika läskigt vad jag hört från andra. Dessutom tar det längre tid att återhämta sig fysiskt från en operation.

Jag hade en svår förlossning, var inte alls beredd på hur ont det skulle göra och jag var helt utmattad. Men jag tog ryggbedövning och gick värkstimulerande dropp. Bebisen hjärtljud åkte upp och ner och jag blev förlöst av läkare tillslut.

Men det värsta för mig var att min moderkakan inte kom ut och jag fick köras upp på operation. Den biten var mycket läskigare och där kändes det verkligen som om jag inte hade kontroll alls.

2018-12-26
viva91
viva91
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...