App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

11 månaders VÄGRAR äta.

Vår son på 11 månader vill verkligen inte äta, har provat att laga mat hemma och burk. MEN han vägrar allt, han tuggar inte ens sin mat. brukar ibland mixa den till det finaste som går men inte ens då vill han svälja eller äta sin mat. Det högsta jag får i honom är gröt, men inte kan han leva på gröt. Har provat nog alla "lura" metoder men han ser igenom detta och vägrar, han skriker och gråter bara. Blev helt chockad förra besöket på BVC när han bara gått upp lite på en månad, inte så någon påpekade det, men jag tyckte det var väldigt lite på en HEL månad. Är det någon som kan tipsa om annat eller hur vi kan gå till väga här hemma? Mår så dåligt över detta, är så orolig över hans intag av näring att jag håller på att gå mitt av. Väntar även en liten till och då är tålamodet inte alltid på topp och hur jobbigt ska det bli nästa gång? hmm. orolig mamma...:(

2018-12-25
stormbarnsmamma
stormbarnsmamma
Bebis på 11 månader

Låt barnet äta själv och bitar av mat,inte mixat. Barnet känner ofta av föräldrars frustration och kanske inte vill äta då heller. Vid 1 år planar vikten oftast ut med och mycket annat i utvecklingen sker. Prata med bvc om du är orolig,de säger till om de märker något avvikande. Hade själv detta problemet med första barnet så jag vet att det kan vara jobbigt,men första steget var att låta han äta själv :)

2018-12-25
8kee6
8kee6

Min dotter var likadan hon åt gröt morgon och kväll. Lagade eget men det åt hon inte. Hon åt bara en burk kalkon, potatis o majs. Det var det enda hon åt i flera månader. Vi gjorde som så att hon fick äta gröt morgon o kväll, med mkt fruktpure på, burken till lunch, mosad banan till mellanmål (för det åt hon oxå), till middag fick hon sitta med oss och peta i maten som vi åt (hon åt ju ändå röt lite senare om hon inte fick i sig nåt) och drack vatten till. Vi resonerade som så att det var bättre att hon fick i sig något som hon gillar istället för att trilskas med sånt hon inte gillar. Hon gick heller inte upp så mkt i vikt i den perioden. Idag är hon 3 år och äter nästan allt. Det gick över vid ca 2 års ålder.

2018-12-25
Mammmaw08
Mammmaw08

Prata med din bvc om din oro och be om hjälp

2018-12-25

Någon mat att hålla i själv? Leka o kladda med maten?

2018-12-25
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...