App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur skulle ni gjort

Vår dotter är så gott som torr. Men ibland glömmer hon bott dig och det kommer i trosorna. Natt torr är hon inte. Vi tänkte låta henne ha blöja hela dagen idag då det är s å. Mycket so.m händer för dem och de har tankarna på då mycket Annat då här i jul. Tycker ni det är fel av oss att sätt på vår 4 åring blöja hela dagen? Hur hade/gör ni?

2018-12-24
Anna198224
Anna198224

Det blev blöja.
Och det gick bra.
Hon gick även på toaletten.

2018-12-25
Anna198224
Anna198224

Är hon trygg med blöja och själv inte säger att hon inte vill ha det så kör med böja. Använder ni byxblöja kan hon själv gå på toaletten som vanligt under dagen och att blöjan bara är ett exktra skydd.
Men skulle hon nämna eller visa på något lite sätt att hon inte är bekväm med att ha blöja på sig idag. Kanske kusiner eller så kommer som hon inte vill att dom skall se att hon har blöja på sig så hade jag lyssnat på henne å tagit hand om den extra tvätt.

God jul.

2018-12-24
Anna larsson
Anna larsson

Om ni har egen tvättmaskin så skulle jag ta med extrakläder istället samt sätta henne regelbundet på toaletten. Om hon protesterar till det skulle jag absolut välja bort blöjan! Sen kan man sätta på en blöja om hon är valen efter sin vanliga läggdags i samband med att hon även tar på sig pyjamas så blir det som vanligt så kan hon vara vaken en stund extra med pyjamas och inget blir annorlunda/kränkande gör henne. Om det hade varit mina släktingar hade ingen brytt sig om mina barn kissade mer sig hos dem, bara att torka upp sånt händer. Men jag vet ju som sagt inte hur era tvättmöjligheter ser ut, inget mysigt att ha kissiga kläder i en vecka innan det är dags att tvätta. Och jag vet inte hur vana ers släktingar är med barn om hon råkar kissa på sig, inget kul om någon blir arg/höjer rösten för att hon råka kissa på sig heller.

2018-12-24
Mammmaw08
Mammmaw08

Jag personligen hade inte gått tillbaka att använda blöja över dagen. Bättre att ställa ett antal larm på mobilen för att påminna henne att prova gå på toaletten ? Tänker också att hon är 4, vad känner hon själv över att ha blöja på sig över dagen? Olyckor händer och det är en del av processen att bli torr. Bättre att okeja det än att ni Vidar över en dag att det inte är okej att det händer olyckor. Hjälpa till att påminna att toa är ett måste nu under dagen. Men det är min personliga åsikt och ni gör ju vad som är bäst för er ! God jul !

2018-12-24
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

God jul! Ni känner henne bäst. Kan bara berätta min erfarenhet. Min dotter slutade gå på toa helt några dagar när förskolan satte på henne blöja för att hon hade kissat ner sig. Så jag hade valt att inte sätta på blöja men ha mkt ombyte och tvättmöjligheter.

2018-12-24
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Jag hade inte tagit på blöja utan tagit med extrakläder istället☺️

2018-12-24
8kee6
8kee6

Ibland så glömmer hon bort att gå på toaletten skulle det stå.

Vi använder fortfarande blöja när hon ska åka bil och gå ut.

2018-12-24
Anna198224
Anna198224
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...