App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Omskärelse på små barn- galenskap som borde förbjudas.

Ni föräldrar som beslutar er för att göra en omskärelse på era små söner, vad är det som rör sig i erat huvud!? Jag tycker att omskärelse är en grym, gammalmodig och idiotisk metod som borde förbjudas. Det är ett oåterkalleligt och påtvingat religiöst beslut man gör mot sitt barn. Jag förstår inte ens hur det ens kan vara lagligt i Sverige.

2018-12-22
Burkmajs
Burkmajs
Gravid i vecka 22

Benne denna tråden är 1,5år gammal så tror tyvärr inte du kommer få svar av någon av de som tidigare skrivit.
Men en väldigt intressant debatt,
När du skriver att det är smutsigt med förhud kanske du ska lära dig att tvätta ditt barn bättre, ska man skära bort dom yttre blygdläpparna på flickebarnen också för att det samlas smuts och bakterier innanför? Helt sinnes rubbat tänk. Huden finns där för en anledning! Det är så vi är skapade för en anledning!

2020-09-13
FamS9
FamS9
Bebis på 5 månader

Vad är det du inte fattar? Ni svenskar ”Söner” som inte är omskurna är smutsiga, damm, bakterier och kiss samlas där och det är extremt äckligt? Kom inte hit med din fattiga artikel ni svenskar torkar röven med vanligt papper? Asså skäms på dig o din artikel, bara för att man bestämmer sig för sin son ska bli omskuren betyder det inte att man är religös? Det kan va för man tycker det är smutsigt? Nästa gång när du skriver en artikel eller något sånt vill jag att du är påläst och har ngt vettigt i ditt huve.

2020-09-13
Benne737
Benne737

Inte läst hela tråden men för mig är det lika med barnmisshandel att omskära utan medicinsk orsak, kan verkligen inte förstå eller sätt mig in i hur man är funtad som förälder att man väljer att göra ett sådant övergrepp på sina barn i modern tid. För trång förhud kan vara ett helvete för ett litet barn och där kan det verkligen vara en bra hjälp för ett fungerande liv. Har själv stött på detta då jag arbetares barn.

2019-01-01
Cprinter
Cprinter

För att känsligheten försvinner när ollonet inte är skyddat av förhuden.

2018-12-29
mammaeh
mammaeh

Hahaha varför kan man inte ha ett fullgott sexliv med omskuren snopp?

2018-12-28
batgirl
batgirl

Du har så rätt mislan. Allt tar tid. Men debatt behövs.

2018-12-28
Isabell25
Isabell25

Du som skrev om forskning gjort om omskärelse.

Är du ens källkritisk? Nu är det ett tag sen jag läste igenom en hög med studier och nästan alla är gjorda antingen på en testgrupp i u länder, alltså brist på rent vatten och bas hygien samt stor risk för sexuellt överförbara infektioner. Eller så är dem gjorde av folk som är pro omskärelse och pushar det på samma sätt som pro life.

Sen kan man diskutera hur gammal studien är, är den gjord på 50 talet?, hur många som vart med i studien och om dem verkligen användt sig av god hygien?

Stympa inte era barn och beröva dem ett fullgott sexliv bara för att ni inte kan lära dem tvätta sig ordentligt.

2018-12-28
viva91
viva91
Bebis på 14 månader

Ja alla förändringar börjar ju med någon som säger ifrån. Titta bara så långt vi kommit i kvinnors rättigheter på kort tid. Dock så är det ju som i alla frågor att några trångsynta, traditionsfasta generationer måste dö ut först. Men lika viktigt att driva dessa frågor även om det är först när våra barn är gamla som det kommer vara självklart att ingrepp endast görs när medicinska skäl ligger till grund.

2018-12-28
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader

Kämpa vidare burkmajs en dsg gör du nog skillnad 😂❤️

2018-12-28
batgirl
batgirl

Otrevlig ton de blivit på denna tråd. Alla är olika. Bara att respektera det.

2018-12-28
Mars2017
Mars2017

Nalas94gos
Kunde inte bry mig mindre om din sons skadade kuk. Du verkar själv ha mer intresse för din sons könsorgan eftersom du beslutade dig för att låta en läkare skära i den. Sunda föräldrar skulle låta bli kosmetiska ingrepp på sina små barns könsorgan.

2018-12-28
Burkmajs
Burkmajs
Gravid i vecka 22

8kee6 Det låter som att du har föräldrar med sunda värderingar.

2018-12-28
Burkmajs
Burkmajs
Gravid i vecka 22

Låt barnens penisar vara tills de är gamla nog art bestämma själva om de vill ha en torr russin-ollon eller inte.

2018-12-24
Elavela87
Elavela87
Barn på 2 år och 3 månader

Ja precis carja

2018-12-24
batgirl
batgirl

Det finns mycket som är positivt med omskärelse om det sker på bra sätt. Och då menar jag under sövning och med bedövning. Som kvinna minskar risken med livmoderhalscancer om man gifter sig med en man som är omskuren. Sen är allt en tradition från olika länder där barnen inte ser detta så hemskt som vi gör här.

2018-12-24
Carjaa01
Carjaa01
Bebis på 5 månader

Vill bara klargöra att jag inte är emot vaccination. Det var bara ett exempel för de som inte förstod det.

2018-12-24
roq82
roq82
Barn på 2 år och 9 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-12-24
roq82
roq82
Barn på 2 år och 9 månader

Nej, det går att göra i lokalbedövning. Men att påstå att det inte gör ont med en omskärelse är ju otroligt naivt. Det är väl klart att det gör ont och vissa tycker att det är värt det ändå. Klart det gör ont att få vaccin, du säger att det är ett övergrepp att ge vaccin då barnet inte kan välja själv. Jag förstår inte hur du kan tycka att det är olika med din logik. Jag kanske misstolkar dig också och då ber jag om ursäkt för det. För min del är risken för biverkningar av vaccin och smärtan värt skyddet det ger mitt barn samt de andra barn som inte kan vaccinera sig. Däremot väger det negativa vid omskärelse över för mig och beslutet var lätt. Risken för infektion och den SJÄLVKLARA smärtan är inget för mig då jag inte har några religiösa orsaker heller. Vad jag har hört kan man få sämre känsel vid sexuell beröring i framtiden men har inga belägg för det. Kram och god jul på er

2018-12-24
Bebis på 7 månader

Vill bara inflika att sjukdomarna inte finns för att vi vaccinerar☺️

2018-12-24
8kee6
8kee6

Av man behöver inte alltid sövas! Min son fick lokal bedövning och det gick jätte bra. Läkningen gick också jätte bra. Sen vaccinen att det handlar mellan liv o död det köper jag inte heller, för vi bor inte i ett u-land där var 3e minut dör de ett barn i såna sjukdomar vi vaccinerar för. Dom sjukdomarna finns inte (sällan) i vårt land och sjukvården är en av de bästa. Så varför utsätta sina barn för ett sånt övergrepp och smärta när man vaccinerar, när barnet kanske inte vill bli vaccinerad? Nu handlar detninte om VACCIN eller OMSKÄRLESE nu handlar det om barns integritet eller vad det är ni kallar det för. Att göra något mot ett barn som den har inget o säga själv om. När barnet blir 18 år så kanske den hatar vaccin och inte alls ville bli vaccinerad??? Hoppas ni förstår vad jag menar... kanske lite luddigt skrivet... sen så min son tex jag tror inte att när han är 18 år så kommer han bli ledsen eller srg för att han inte har någon förhud, eller att han ska tycka att jag gjort något övergrep på honom. Det kanske inte är normalt hos er, men hos oss och vår omgivning är det ovanligt att någon inte är omskuren, så han kommer växa upp med att det han har är fullt normallt... Vi alla lever olika liv, tycker o tänker olika. Tack gud för det!

2018-12-24
batgirl
batgirl

Min lillebror som snart fyller 16 är så tacksam att han får välja själv och är glad att inte min mamma å hans pappa tog det beslutet åt honom! Han vill inte göra det idag och känner inte att han är religiös på något sätt! Skönt att få bestämma över sin kropp och sin tro☺️

2018-12-24
8kee6
8kee6

Roq82 - du nämner detta med okunnighet och fakta flera gånger. Confirmation bias är något du kan läsa dig in på då tycker jag. Jag gjorde en liknelse och ett konstaterande, du en frågeställning. Därför rekommenderade jag dig att starta egen tråd. Vaccination är nämligen också ett hett ämne

Sov gott

2018-12-24
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader

Denna "studie" du talar om är en artikel i en tidning som är baserad på en hypotes....Inte en vetenskaplig studie. Börjar bli trött på det här.
Lär er skillnaden.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5083856/

OCH Mislan, vem drog in barn aga och massa andra åsikter höger och vänster. Du kommer inte acceptera fakta för du tycker annat. Vilket i min värld är okunnigt och ignorant.

Nu räcker det för min del. Jag har läst tillräckligt många vetenskapliga artiklar i mina studiedagar och tänker inte lägga ner mer tid på detta. Vill man lära sig något är kunskap återigen en bra sak. Detta är vetenskap på en hög nivå som diskuteras på en låg nivå.

God natt

2018-12-24
roq82
roq82
Barn på 2 år och 9 månader

Det är värre att opereras än att vaccineras. att tro annat är dumt. Sövning är alltid en risk! smärta är negativt för barnen. Att förbjuda känns dumt men jag skulle aldrig frivilligt omskära min son.

2018-12-23
Bebis på 7 månader

Efter att ha läst i denna tråd blev jag nyfiken åå forskning runt ämnet så jag sökte efter forskningsrapporter. Jag fann en publicerad studie av forskare i Storbritannien från 2016. De fann bland annat att spädbarn som blir omskurna löper större risk för plötslig spädbarnsdöd än barn som inte blir omskurna I rapporten rekommenderades att inte omskära spädbarn om det inte fanns medicinska orsaker samt, ifall en vill göra ingreppet ändå, vänta tills barnet är äldre.

2018-12-23
Moivil
Moivil

Starta då en diskussion gällande vaccination. Den här tråden gällde omskärelse och det är just detta som diskuterats. Och en klar majoritet tycker, oavsett om vissa studier visat att det finns hygieniska fördelar, att faktumet att det gör ont på barnet och att det finns studier, och etiska diskussioner som även visat att det inte är bra för barnet, att detta är något som en människa själv ska få välja. Precis som med vaccin finns studier som visar på både för och nackdelar. Skillnaden där är att det inte handlar om hygien utan snarare liv och död.

2018-12-23
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader

Roq82. Jag behöver inte säga mer. Tack. PREACH

2018-12-23
batgirl
batgirl

På vilket sätt gör man barnen illa? Var är ditt belägg? Om vetenskapliga studier gång på gång visar massa fördelar med manligt omskärelse så väljer du ändå att bortse från det av okunnighet vilket är väldigt märkligt. Illa? Vaccination kan göra barn väldigt illa. Det finns massa biverkningar, ska vi förbjuda detta också. Eller fråga barnen om de vill få en spruta och om de svarar nej, vad gör vi då? Väntar tills de blir 18? Dina resonemang funkar inte i verkligheten. Men du väljet att vara ignorant fast att det finns vetenskapliga studier som bevisar att omskärelse är något positivt.

2018-12-23
roq82
roq82
Barn på 2 år och 9 månader

Tror intresset för din sons snopp är obefintligt. Däremot är det intressant att höra hur du rättfärdigar ett ingrepp som inte är av medicinska orsaker. Men tycker det är ett självklart ämne som väcker debatt. På samma särt som att barn aga som tillåts i många länder är olagligt i Sverige hade det också väckt debatt om föräldrar påstår att de gör för barnets bästa. Det är helt enkelt provocerande att medvetet och för ens egen skull göra illa sitt barn.

2018-12-23
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader

Bitter*

2018-12-23
batgirl
batgirl

Hahahah alltså jag fascineras hur mycket du bryr dig om min sons omskurna snopp... räcker det inte med att dina söner? Om du har någon? Inte är omskuren? Förstår inte riktigt... Jag behöver inte fråga min son om 18 år om vad han tycker om det, för han kommer antagligen inte heller bry sig själv om det. Det är bara du som bryr dig 😂 och om 18 år lär du säkert vara lika vitter och arg över det 😂

2018-12-23
batgirl
batgirl

Visste inte att Göteborgs Posten höll på med vetenskaplig forskning. Seriöst, det är bara att googla. Har man studerat på universitet vet man hur man läser vetenskapliga artiklar. Denna diskussion är på en okunnig nivån. Det handlar bara om känslor och åsikter som man redan hade innan diskussionen så vad spelar det för någon roll om jag länkar alla studier ( vilket jag tyvärr inte har tid med och ni ändå inte kommer att läsa). Som sagt, jag undrar varför detta växer sådana starka känslor hos er och hur det påverkar erat liv. Skulle gärna vilja veta det. Och jag skulle vilja veta vilka vetenskapliga studier som motsäger manlig omskärelse.

Men eftersom jag är så snäll så länkar jag en artikel
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3684945/

2018-12-23
roq82
roq82
Barn på 2 år och 9 månader

roq82
Vilken vetenskaplig forskning angående omskärelse syftar du på egentligen? Jag blir nyfiken om du kan belysa mig med någon vettig information rörande ämnet. Annars kan jag tipsa sig om en artikel från Göteborgs posten från den 28 mars 2018.

Jag citerar Göteborgs posten:
"Faktum är att omskärelse av barn däremot är ett brott mot religionsfrihet, mot barnets, eftersom religionsfrihet även inkluderar rätten att slippa religion. Något som ett religiöst spädbarn existerar inte och genom att skära i barnens genitalier påtvingar man dem en permanent religiös identitet de inte själva valt."

2018-12-23
Burkmajs
Burkmajs
Gravid i vecka 22

nalas94gos
Fråga din son helt ärligt om 18 år om han hade gjort samma val som du gjorde före honom utan att fråga. På vilket sätt menar du att din son blir en bättre människa om han har sitt könsorgan omskuret? Att av medicinska skäl genomgå en operation är en helt annan sak.

2018-12-23
Burkmajs
Burkmajs
Gravid i vecka 22

Förlåt för min kommentar tidigare jag var bara sarkastisk haha... men sen är det väl inte bara muslimer som gör omskärelse, rätta mig om jag har fel tror också judar gör de eller? 🤔

2018-12-23
batgirl
batgirl

Jag e med dig mislan. Skippa både dopet och omskärelse. Låt barnet välja själv när de e gammalt nog. Samma gäller hål i öronen.

2018-12-23
Isabell25
Isabell25

För min del kan dop hoppas över. Men det som diskuterades var väl ändå kroppsliga ingrepp. Det finns kulturer där barn tatueras etc vilket jag tycker är lika fruktansvärt då det är en inverkan på kroppen. Åsikter kommer barn alltid att få och påverkas av från sina föräldrar, men en tradition som skadar barnet tycker jag är hemskt. (Min släkt är muslimer så det är inget påhopp mot religionen. ENDAST att omskära barnen)

2018-12-23
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader

This reply has been deleted by a moderator.

2018-12-23
batgirl
batgirl

Anser ni också att dop bör förbjudas tills barnet är 18 år och kan välja själv?

2018-12-23
Isabell25
Isabell25

Mislan, varför väcker detta så starka reaktioner hos dig? Hur påverkar det dig och ditt liv? Föräldrar har rätt att ta beslut för sina barns bästa intresse. Detta är lagligt så lägg ner. Lita på lagarna i ditt land och vetenskaplig forskning istället för fördomar. Om du går in i en diskussion med förutfattade meningar redan så är det ingen idé att fortsätta diskutera. Ha det bra!

2018-12-23
roq82
roq82
Barn på 2 år och 9 månader

Roq82, nej så är det inte. Jag tycker bara inte om när gamla traditioner ELLER religion används som anledning till att berättiga handlingar som 2018 inte är helt okej. Jag anser att alla barn har rätt att välja själva och styra över sina egna liv. Vi som föräldrar kommer ju såklart påverka våra barn, och då kanske barnet väljer omskärelse som vuxen. Men enligt mig ska ett barn ALDRIG behöva tvingas på sina föräldrars intresse eller tro på ett sådant sätt.

2018-12-23
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader

Tack för svar! Nu vet jag.

2018-12-23
sallstrom86
sallstrom86
Bebis på 1 månader

Jag förstår förr i tiden. Då tvättmöjligheter inte var riktigt desamma. Men idag och i Sverige, det känns lite förlegat.

2018-12-23
Isabell25
Isabell25

Är det inte lättare att vi lär våra barn hur man tvättar sig

2018-12-23
Isabell25
Isabell25

Och varför ska det vara ett problem oavsett om det är ur ett religiös eller medicinsk perspektiv? Det är inget som tar skada ur båda perspektiven. Säg som det är istället. Det som stör dig och många andra är att folk tror och är religiösa. För det är så det låter. Kunskap är bra grejer men även respekt för andra människor och deras rätt att tro.

2018-12-23
roq82
roq82
Barn på 2 år och 9 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-12-23
roq82
roq82
Barn på 2 år och 9 månader

Hur kan man likställa religösa och medicinska orsaker?! Självklart gör 99% av alla föräldrar det de tycker är bäst för sina barn, men det gör det inte till mindre idioti. Man tar inte bort blindtarmen i förebyggande syfte. Inte heller kvinnors bröst. tror egentligen inte några av de operationer och ingrepp på våra sjukhus görs i förebyggande syfte.
Sen tycker jag man kan tänka lite på integriteten för barnet. Att karva i könet för nöjes skull är inget en förälder kan berättiga i mina ögon.

2018-12-23
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader

Ta reda på fakta innan du dömer utifrån dina känslor. Bara för att det inte praktiseras här betyder det inte att resten av människorna i världen som gör det har fel. Det finns en anledning till att manlig omskärelse är tillåtet. Dessutom ska man ALDRIG jämföra detta med kvinnlig könstympning. Det är okunnigt och förnedrande för kvinnor som utsätts för det.

2018-12-23
roq82
roq82
Barn på 2 år och 9 månader

Medicinska skäl och religösa skäl är detsamma. För inom de religiösa så är anledningen till omskärelse medicinskt (dvs minskad risk för infektioner, renlighet, hygieniskt etc.) Det står inte i de heliga böckerna att man ska genomföra omskärelse bara för att. De har inverkan.

2018-12-22
ungmamma
ungmamma

Jaha ok😂 ha så kul nu i kommentarsfältet här, nu lämnar jag ❤️

2018-12-22
batgirl
batgirl

Har klippt o klistrat nu i den kommentaren. Men huvudsaken är pga renhet.

2018-12-22
batgirl
batgirl

Det man kan ändra genom att ta sånt här i forum är att skapa möjligheten till en öppen debatt bland människor oavsett deras åsikter och värderingar. På så sätt kan man nå ut till människor som man vanligtvis inte skulle träffa eller kunna diskutera med och utbyta idéer och åsikter. Om diskussioner sprids och ökar kunskapen bland människor finns chansen till att kunna förändra samhället. Det är så vi går framåt i utvecklingen.

2018-12-22
Bebis på 16 månader

Renhet. En omskuren penis är lättare att tvätta eftersom förhuden inte behöver föras bort och en studie visar att enbart 4% omskurna unga män hade dålig hygien jämfört med hela 26% av icke omskurna.1 Skydd emot infektioner i könsorganet som orsakas av förhuden om den är för trång. Detta kan leda till urinretention eller infektioner i ollonet på penis – vilket kräver omskärelse som behandling. I kroniska fall kan barnet utsättas för åtskilliga framtida sjukdomar av vilka den allvarligaste är cancer i penis. Infektioner i urinröret. Flera studier har visat att ej omskurna pojkar är mer utsatta för infektion i urinröret. I vissa studier var antalet 39 gånger högre än bland omskurna pojkar. I andra studier var talet 10 gånger högre. Andra studier visade att 95% av de barn som lider av infektioner i urinröret inte var omskurna, medan antalet bland omskurna barn inte översteg 5%. Infektioner i urinröret hos barn, vilket i vissa fall är en allvarlig åkomma. I en studie av Wisewell på 88 barn som drabbats av infektioner i urinröret förekom hos 36% av dem samma bakterier också i blodet. Tre av dem ådrog sig hjärninflammation och två led av njursvikt. Ytterligare två dog som ett resultat av spridningen av mikroorganismer i kroppen. Skydd mot cancer i penis. Studierna är eniga om att cancer i penis är nästan obefintligt bland omskurna män, medan antalet bland ej omskurna män inte är obetydligt. I USA är andelen peniscancer bland omskurna män 0, medan det bland ej omskurna förekommer 2,2 individer på varje 100 000. Eftersom de flesta invånare i USA är omskurna inträffar denna cancer enbart mellan 750 och 1000 gånger per år. Om befolkningen inte vore omskuren skulle antalet vara 3000. I länder där pojkar inte omskärs, som i Kina, Uganda och Puerto Rico, utgör peniscancer mellan 12-22% av alla cancerfall hos män. Detta är en mycket hög andel

2018-12-22
batgirl
batgirl

Varför gör man omskärelse? Inget illa menat bara nyfiken på varför? Ja kan inte religonen där man gör det så jag e nyfiken bara!

2018-12-22
sallstrom86
sallstrom86
Bebis på 1 månader

Som sagt alla ser olika på saker och ting, det är inte svårt att inte sköta sitt, för annars hade du blivit galen om du ska gå runt och tänka på vad barn utsätts för dagligen. Jag menar vad ska du göra åt saken? Förutom att skriva om det på ett forum? Ska du polisanmäla föräldrar som väljer att deras söner ska bli omskurna? Ska du ta saken i egna händer o rädda deras barn? Vad ska du göra åt saken liksom? Vem orkar utsätta sig själv för sån huvudvärk haha. Oavsett vad du tycker ju så tycker andra annat, och andra (som jag) kommer ändå att välja omskärelse, så till vilken nytta? De du säger kommer inte få mig att ändra de jag tycker, jag skäms fortfarande inte över mitt beslut, som för övrigt var av religösa skäl. Varför är medicinska skäl till omskärelse okej men inte av religösa skäl? Patato patata tycker jag, vi väljer det i förebyggande syfte för renlighet (ur ett religiöst skäl) , medicinskt syfte är i princip samma sak, för barnet har svåra infektioner osv i könet. Så?? I dont see it.

2018-12-22
batgirl
batgirl

This reply has been deleted by a moderator.

2018-12-22
8kee6
8kee6

Det finns också medicinska skäl ibland till omskärelse och inte bara religösa. Dock blev min son omskuren när han var bara 3 månader och hade gjort det igen om jag fått fler söner. Skönt att det är lagligt och att jag kan bestämma över mina egna barn. Galenskap? Nja tycker inte det. Sen är vi alla olika och tycker olika, men de självklart det jag tycker är rätt behöver inte du tycka och vise versa. Jag tror att man mår bättre inombords och blir en bättre människa om man slutar bry sig om vad andra gör, sköt du dig själv, dina barn och dina problem. Så blir världen en smula bättre ❤️

2018-12-22
batgirl
batgirl

Omskärelse må vara lagligt men det är absolut inte något etiskt beslut som föräldrar bör ha rätt till att göra.

Jag har inte heller någon tro om att just min åsikt kommer att göra någon enastående förändring eller intryck bland folk på Liberos forum. Du försöker med din helt ovesäntliga kommentar till ämnet ogiltighetsförklara min rätt att uttrycka min åsikt i detta diskussionsforum. Om du inte kan uttrycka ett vare sig för eller emot omskärelse, eller om du bara vill skriva om vädret, så kan du leta upp en snäll tråd om stickning av barnstrumpor istället. Bortse från detta inlägg om du inte har något vettigt till ämnet att komma med.

2018-12-22
Burkmajs
Burkmajs
Gravid i vecka 22

Håller oxå med! Det är något barnet måste få bestämma själv senare i livet i såna fall! Usch va besviken jag skulle vara på mina föräldrar om dom hade gjort en sådan sak mot mig då jag själv inte hade något val😖

2018-12-22
Barn på 1 år och 10 månader

Håller helt med, helt sjukt att vara och skära i barns underliv, oavsett kön om det inte finns medicinska orsaker. Tycker också det ska förbjudas. Men jag tycker inte ens man ska få ta hål i öronen på små barn, det är väl inte lika farligt men låt barnen bli gamla nog att avgöra själv. Man äger inte sina barns kroppar. Att försvara att msn utsatt eller tänker utsätta sina barn för detta... då måste man nog tänka för vem man gör det och kanske försöka sluta vara egoistisk.

2018-12-22
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 9 månader

Håller fullständigt med! Min son opererades igår, ett enkelt ingrepp för han hade för kort tungband. Men att gå igenom allt med att sövas och ev komplikationer helt i onödan är för mig obegripligt! Skäms på dem som utsätter sina barn för detta!!

2018-12-22
mammaeh
mammaeh

Man äger väl inte sitt barn? Omskärelse är ett beslut som barnet bör kunna ta själv när det är myndigt!

2018-12-22
8kee6
8kee6

Alla föräldrar har rätten att bestämma och göra precis så som de vill och känner att det är rätt för deras barn. Att du verkar ha en åsikt om att det är inte ok förändrar ingenting.

2018-12-22
aserg
aserg
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...