App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vändningsförsök

Hej alla. Fick idag reda på att bebis i magen inte har vänt sig vilket ledde till att jag nu fått en tid till vändningsförsök. Undrar om några här har några erfarenheter ifrån det, eller har några tips och råd inför besöket och så vidare. Tyckte det var jobbigt att höra att jag skulle bli skickad till förlossningen för vändningsförsök, någon mer som har haft dessa eller andra känslor om det?

2018-12-21
Ebbasj
Ebbasj
Bebis på 14 månader

Jag fick göra ett vändningsförsök i vecka 36 med min dotter som satt i säte. Som någon tidigar skrev så får man medicin som har avslappnade effekt på livmodern in i blodet, bricanyl. Sen försöker med vända på barnet genom att på olika sätt massera magen me händerna. Alla upplever olika. Jag tyckte absolut inte att det gjorde ont på något vis men medicinen gjorde mig lite skakis och darrig (bieffekt) och tyckte de var obehagligt när dem höll på o greja med magen. Kan dock ha varit pga att min dotter kilat sig fast under revbenen och VÄGRADE flytta på sig ens en millimeter 😂 Hon tittade ut spontant 2 veckor senare med akut kejsarsnitt.

Hur gick de för dig?

2019-02-10
Athliaa
Athliaa
Gravid i vecka 33

Har inte vänt själv men har en syster som gjorde det, försöket misslyckades men sen vände sig bebisen själv senare.

2018-12-21
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Vi gjorde vändningsförsök med tredje barnet som gick bra, i 50% av fallen lyckas det och i 50% inte. Jag var redo att föda i säte om det inte skulle gå. Det är egentligen inte så avancerat utan man får livmoderavslappnande medicin och de vänder barnet utifrån magen. De hjälper barnet att göra en kullerbytta i magen. Inget som gör ont eller är obehagligt.

2018-12-21
flingan32
flingan32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...